Barion Pixel

GREEN TEA – GABA (GABA tartalmú zöld tea)

A zöld tea jótékony hatása napjainkban közismert, kivételesen gazdag ugyanis vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek belső és külső kórokozókkal szemben egyaránt védik a szervezetünket. Ha rendszeresen fogyasztunk zöldteát, megerősíthetjük az immunrendszerünket, és lelassíthatjuk az öregedés folyamatát.green_tea_gaba GREEN TEA - GABA (GABA tartalmú zöld tea)

A Green Tea – Gaba az Energy újdonsága, amely tisztán természetes eredetű gamma-amino-vajsavat (GABA) tartalmazó zöld tea. Kiváló ízű, serkentő, emellett hatékony étrend-kiegészítő, amely még kedvezőbb hatással lehet egészségünkre.

Mi az a GABA?

A GABA a gamma-amino-vajsav rövidítése, amely nemcsak az emberi testben, hanem a zöld tea leveleiben is magától, természetes úton termelődik, és számos jótékony hatásáról ismert. A A Green Tea – Gaba azért egyedülálló, mert 20-szor több GABA-t tartalmaz, mint a megszokott zöld tea. Ez az aminosav nagymértékben hat azokra a vegyületekre (neurotranszmitterekre), amelyek lehetővé teszik, hogy az ingerületek átjussanak az egyik idegsejtről a másikra, fokozza teljesítményüket és hatékonyságukat. A gamma-amino-vajsav receptorok gátolják a stressz vagy a hormonok által kiváltott, gyorsuló elektromos agyi tevékenységet, mert képesek átjutni az úgynevezett vér–agy gáton. A GABA gátló aminosavként tehát fontos szerepet játszik az idegsejtek ingerlékenységének csillapításában, ezért segít a lelki problémák kezelésében, stresszellenes, szorongásoldó és nyugtató hatású.

Közvetlenül felel az izomfeszülés szabályozásáért, és megakadályozza az izomgörcsök kialakulását. Az agyon kívül a gerincvelő, a szív, a tüdő és a vesék túlműködését is kiegyensúlyozza, ezzel késleltetve az öregedés folyamatát. Fogyasztásával javítható az agysejtek vérellátása, így a javul a koncentráció, az összpontosítás képessége. A GABA sokat segíthet az agyvérzés következményeinek kezelésében is.

Az öregedés ellen

A GABA egyik legfontosabb hatása, hogy lassítja az agysejtek öregedését. A sejtnövekedésről a növekedési hormon (HGH) gondoskodik. Nagyjából 21. életévünk után a HGH szint minden évtizedben megközelítőleg 14%-kal mérséklődik, vagyis 60 éves korunkra szervezetünk HGH szintje az eredeti szintnek a felére csökken.

A A Green Tea – Gaba támogatja a HGH termelést, ezért azonnal megindul az agysejtek megújításának folyamata, és nő a koncentrálóképesség. A HGH hormon mindezen túl hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, a szív- és érbetegségek megelőzéséhez, valamint a szexuális „étvágy” növeléséhez. A gyógyszeripar depresszió (mániás is), fejfájás, prosztatabántalmak, magas vérnyomás és koleszterinszint gyógyítására, valamint mellékhatások nélküli nyugtatószer előállítására használja a GABA-t.
A A Green Tea – Gaba Kínából származik, és nemcsak Ázsiában, hanem fokozatosan az egész világon rendkívül népszerűvé válik. Mindig kiváló minőségű, friss tealevelekből készül. Ez a frissítő, világoszöld, enyhén foszforeszkáló, sárgás-fehér tónusú ital egészen biztosan segít önnek rátalálni a lelki békére ebben a stresszel teli, egyeseknél depressziót kiváltó őszi időszakban. Nem kevésbé fontos, hogy a túlsúly csökkentésében, az alkohol lebontásában, továbbá a függőséget okozó egyéb szerekről való leszokásban ugyancsak támogat bennünket.

Elkészítése

Hidegen: 10 g teát adjunk 1 liter vízhez, és hagyjuk egy éjszakán át ázni hűvösebb helyen. Hagyományos elkészítés: tegyünk 7 g teát 2-3 dl, kb. 70 oC-ra melegített vízbe, majd hagyjuk állni 5 percig.

A tealevelek többször is felhasználhatók. Egy adagnyi tealevélből a fent ismertetett módon akár 5 adag teát is készíthetünk.

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft