Barion Pixel

Életenergiánk a vesékben lakozik

vizes Életenergiánk a vesékben lakozikA VÍZ ELEM REJTELMEI

Az élet alfája és omegája a víz. És ez igaz a vesékre is. Bízom benne, hogy előbb-utóbb mindenki megtanulja: a víz egyszerűen nélkülözhetetlen az élethez.vese-2-e1480936114178-160x300 Életenergiánk a vesékben lakozik

Ahogy az öreg indián főnök megfogalmazta: “Majd ha kidöntik az utolsó fát, megmérgezik az utolsó vízcseppet és tönkreteszik az utolsó darab földet is, akkor talán rájönnek a sápadtarcúak, hogy a pénzt megenni nem lehet.”

Idén megtudhattuk, mi is az aszály. Egyelőre nem volt annyira súlyos ugyan, de az előrejelzések katasztrofálisak. Úgy vélem, hogy mára már mindenki számára nyilvánvalóvá vált: az elmúlt évek talajjavító műveletei (melioráció) jelentős mértékben tönkretették a föld vízvisszatartási képességét, ennek következtében pedig egyre kevesebb a víz.

Életadó esszencia

Az emberi testben számtalan olyan probléma kialakulhat, amelynek a Víz elemhez van köze. A víznek folynia, áramolnia, nedvesítenie, táplálnia kellene, illetve lehetővé tenni az új élet születését.

A Víz elem jang szerve a húgyhólyag, jin szerve pedig a vesevese-1 Életenergiánk a vesékben lakozik

. A vese éppen ezért mindennek az alapja, az élet gyökere. Sőt a vesék ereje jelenti az élet alapfeltételét. A vesék rejtik magukban a három kincs egyikét. Ez a három ékkő az esszencia, a vér és a qi (csi), vagyis az életenergia. És éppen az esszencia az élet nélkülözhetetlen feltétele. Ennek a veleszületett energiának az egyik felét édesanyánktól, másikat édesapánktól kapjuk, és a kettő összekapcsolódásával jön létre az új gyermek esszenciája.

A születendő gyermek egész életében ebből az esszenciából táplálkozik. Illetve ez az esszencia adja az energiát számtalan életfunkcióhoz, mint pl. a szaporodás, a vérképzés, a növekedés, a fejlődés stb. A szülők esszenciájának minősége határozza meg a gyermek esszenciájának minőségét.

És itt ütközünk bele napjaink első nagy problémájába. A hektikus életstílus, a test szükségleteinek figyelmen kívül hagyása, a természettel való harmonikus élet hiánya mind-mind kimeríti az esszenciánkat, és a legkülönbözőbb egészségügyi zavarok, betegségek kialakulásához vezet. Az esszencia mennyiségének csökkenése gyakran áll a meddőség hátterében – nőknél és férfiaknál egyaránt. És ha mindehhez hozzávesszük még korunk túlzott szexuális aktivitását, a helyzet még tovább romlik.

Mivel azonban minden bajra létezik orvosság, nézzük meg ezt a problémakört egy kicsit közelebbről. Esszenciakészleteink szerencsére a táplálkozás segítségével feltölthetők. Emésztőrendszerünk képes kivonni az általunk fogyasztott táplálékok esszenciáját, és azzal fel tudja tölteni a miénket. Ezért is olyan fontos a megfelelő táplálkozás, és ezért lehet annyira hatékony egy-egy diéta bizonyos egészségügyi problémák kezelésében.

Azt hiszem, ezzel meg is magyaráztuk, miért kell annyira odafigyelnünk az általunk bevitt táplálék minőségére. Hiszen ha az tele van mindenféle szennyező anyaggal, akkor gyakran alapjaiban teszi tönkre az élelmiszerek esszenciáját. Tegyük hát rendbe az emésztésünket, újítsuk meg a munka és a pihenés közötti természetes ciklust, ügyeljünk arra, hogy elegendő mozgás legyen az életünkben, és ne vigyünk semmit hosszú időn át túlzásba. Időnként persze eltérhetünk a megszokott dolgoktól, élvezve a szabadságot, de ezt valóban csak olykor-olykor tegyük meg.

Ha tartjuk magunkat az említett szabályokhoz, akkor megteremtjük esszenciánk megújulásának feltételeit. Ha pedig még a KING KONG-ot is segítségül hívjuk, a megújulás folyamata sokkal gyorsabb lesz.

Ízületek, félelem, vízgazdálkodás

A vese következő fontos feladata a ciklusok irányítása. A menstruációs ciklust például a vesék indítják el és zárják le. A veséknek továbbá olyan életciklusokra is alapvető hatásuk van, mint például a fogamzás, a magzat, majd a gyermek fejlődése, a felnőtté válás, az öregedés és a halál.víz-1-300x158 Életenergiánk a vesékben lakozik

A vesék mindemellett az ízületeket és a csontokat is erősítik. Sajnos ez a funkció ugyancsak sokszor sérül. A derékfájás hátterében nemegyszer a vesék energiájának meggyengülése áll.

Vigyázat, a vesék energiájáról van szó, nem pedig magáról a páros szervről! A vesék fizikai értelemben ilyenkor rendszerint teljesen rendben vannak, és ha az orvos elvégzi a szokásos vizsgálatokat, általában semmit sem talál. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szerv ereje, azaz energiája is rendben van! Csakhogy ez az energia laboratóriumi körülmények között, a tudomány ma rendelkezésre álló eszközeivel nem mérhető. (Supertronic készülékkel, más biofizikai eszközökkel vagy pulzusdiagnosztikával azonban lehetséges ilyen vizsgálat.)

A vesék működését minden csont- vagy ízületiizület Életenergiánk a vesékben lakozikbetegség esetén támogatni kell. Gyengülésük gyakran okoz fogszuvasodást vagy súlyos fáradtságot is. Ilyenkor a fizikai erőkészletek kimerültek, azokat haladéktalanul fel kell tölteni. Ez főként megfelelő táplálkozással és pihenéssel érhető el. Emellett sokat segíthet a RENOL is.

A Víz szoros kapcsolatban áll a félelemmel.félelem Életenergiánk a vesékben lakozik A félelem, a szorongás, a sokk valahogy mindig összefügg a vesékkel. A természetben élő törzseknél például a gyerekeket tilos ijesztgetni, mert afélelem-1 Életenergiánk a vesékben lakozik félelem gyengíti az akaraterőt (ami szintén a vesékben összpontosul), és a gyerekeknek kevés erejük lenne az életben maradáshoz.

A Víz elemmel kapcsolatos a vesék, valamint a húgyhólyag kiválasztó tevékenysége is. Mindkét szerv igen fontos feladatai közé tartozik a vízgazdálkodás, és ha ez a funkció sérül, akkor jön az ödéma, ami rendszerint a végtagokban jelentkezik. A vizelettartási problémák is ugyanebbe a témakörbe tartoznak. Ezeket egyrészt a vesék, valamint a húgyhólyag gyengébb működése, másrészt a szervezet teljes meggyengülése okozza, főleg idős korban.

A Víz elemhez a sós íz tartozik. Amint ellenállhatatlan vágyat kezdünk érezni a sós chipsek vagy más rágcsálnivalók iránt, tudnunk kell, hogy baj van.sós Életenergiánk a vesékben lakozik Veséink ilyenkor rövid ideig örvendeznek ugyan, mert a sós íz átmenetileg megerősíti őket, ám a helyzet utána csak romlani fog, mert vissza kell állítaniuk az egyensúlyt, és ez rengeteg energiájukba kerül. Úgyhogy csak óvatosan az efféle finomságokkal!

Ápoljuk gondosan életünk erejét, hogy minél hosszabb ideig tartson ki! És ha ez az erő összekapcsolódik a szívvel, a szeretettel és az örömmel, akkor életünk teljessé válik.

Forrás/ Vitae magazin 2015/12 Dr. Alexandra Vosátková

Közzétette:Németh Imre klubvezető

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft