Barion Pixel

Vironal

Tisztelt Klubtagunk!

A Vironalt a cseh Energy Group 25 éve gyártja és forgalmazza problémamentesen 8 országban. Az elmúlt 25 évben nem jelentkezett minőségi probléma a termékkel kapcsolatban sem hatósági sem fogyasztói oldalról.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) visszahívta az Energy Group Vironal cseppek egyik sorozatát, mert a mérések szerint a termékek veszélyes, rákkeltő anyagot tartalmazhatnak.

A német hatóság riasztott, hogy magas pirrolizidin alkaloid tartalmat mértek Csehországból származó étrend-kiegészítő cseppekben

  • Minőségmegőrzési idő: 18/09/2021

 

De mit is jelent ez pontosan?

A nevezett alkaloid nem egy utólagosan, a gyártó által szintetikus úton előállított és utólagosan hozzádaott adalékanyag, hanem mint közlik, világszerte számos növény termel úgynevezett pirrolizidin alkaloidokat, a növényevőktől való védelme miatt. Előfordulásuk a különböző növényekben jelentősen eltérő lehet, függ a növényfajoktól és növényi részektől, de befolyásolhatják más faktorok pl. a klíma és a talajadottságok is. Pirrolizidin alkaloidokat különösen teákban, gyógyteákban és mézben mutattak ki. Ezen anyagok pl. a gyomokból, vadon élő növényekből származhatnak, melyek a felhasználni kívánt növények betakarításakor keveredhetnek a hasznos növény közé.

A Vironal esetén felhasznált gyógynövények a népi gyógyászatban évszázadok óta ismertek, használatosak.

Viszont, amennyiben a gyártó által leírtakat betartja az, aki használja (módosított adagolás, 3 hét alkalmazás, 1 hét szünettel), akkor ez már nem lehet probléma.

 

Ahogy az a médiában elhangzott, nem egy konkrét megbetegedés vagy fogyasztói panasz következtében került a Vironal a hírekbe. A gyártó, azaz a cseh Energy Group jelenleg vitatja a vizsgálat megállapításait. 

A gyártó feladata a szennyező anyagok bekerülésének kiküszöbölése, az erre irányuló munka megkezdődött.

Mivel a vizsgálat eredménye a napi ajánlott adagolás szerinti dozirozást tartja referencia szint felettinek, ezért a gyártó a felére módosítja a Vironal korábbi ajánlott napi adagolását, azaz felnőtteknél napi 1-3x 1-3 cseppre, 3 évnél idősebb gyermekeknél pedig napi 3 cseppre, a készítmény alkalmazása 3 éves kor alatt és várandós nők esetében továbbra sem ajánlott.

Ahogy azt 2019. december 23-a óta kommunikáljuk, a Cégünk által 2019.03.27 és 2019.06.30 között (Minőségmegőrzési idő: 18/09/2021) forgalomba hozott Vironal cseppeket visszahívjuk. Nevezett terméket a vásárlás helyén vagy postai úton visszavásároljuk, (Postacím: Energy Magyarország Kft., 1034 Budapest, Tímár utca 20.) együttműködve a NÉBIH-hel, az Energy Magyarország Kft valamennyi kért intézkedést megtesz, a jogorvaslat és a vizsgálat lezárultáig a termék forgalmazását felfüggesztjük.

Energy Magyarország

 

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft