Barion Pixel

Miért izzad télen is a tenyér és a talp

Vannak, akiknek évszaktól függetlenül is meleg a tenyerük és a talpuk, míg másoknál mind a négy évszakban hideg marad, sőt, még izzad is a tenyerük és a talpuk. A tenyér hőmérsékletéből és a tenyér kapcsán előforduló érzésekből következtetni lehet a személy egészségi állapotára.

1. Hideg kéz

A hideg tenyerű és talpú emberek két testtája hideg napokon még hűvösebb is. Gyakran fáradtnak érzik magukat, fáj a derekuk és a térdük, kellemetlen érzés lesz úrrá a gyomron és a bélrendszeren, amelyek mind gyenge lépre és tüdőre utaló külső jelek. A hagyományos kínai orvoslás szerint alép Miért izzad télen is a tenyér és a talp gyenge lép okozza az Energia és a vér hiányát, és nincs elég energia a hideg ellen. Az ilyen emberek napközben több melegítő ételt kell fogyasszanak, például bárányhúst, sertésdagadót, szárított kínai piros datolyát, nyers gyömbért. Emellett fokozni kell a sporttevékenységet, és melegen kell tartani a testet.

2. Forró kéz

Van, akinek mindig forró a keze, és gyakran érzik úgy, hogy nagyon magas a tenyér hőmérséklete. Könnyen jönnek dühbe, rosszul alszanak, szédülnek, száraz a szemük. Ezt a vérhiány vagy a rossz emésztés okozza. A vér-yin hiánya miatt a yang-Energia élénkül, ami a tenyér forróságát okozza. Az ilyen emberek egyenek minél kevesebb melegítő és száraz ételt és fűszereket, rendezett életmódot kell folytatniuk. hideg Miért izzad télen is a tenyér és a talp

3. Nedves kéz

Egyeseknek mindig izzad a tenyere, mindig nedves mindkét kezük, és néha úgy érzik, kimelegedtek vagy száraz a torkuk. Az ilyen ember yin-hiánnyal és yang-többlettel küszködik, ezért táplálniuk kell a yint, különösen a vese-yint és a szív-yint. Figyelniük kell arra, hogy kialudják magukat, törekedniük kell arra, hogy ne hajszolják magukat túl. Egyenek minél kevesebb bárányhúst, hagymát, zöldhagymát, gyömbért, fokhagymát és más melegítő ételt. Fogyasszanak több édesburgonyát, goji bogyót, fekete babot és fafülgombát.

Forrás/Kínai Orvoslás és Terápia

Közzétette:Németh Imre

 

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft