Barion Pixel

Hogyan védjük egészségünket hatékonyan?

influenza – köhögés – nátha – torokgyulladás – megelőzés – harc a kórokozókkal – lábadozás

A szervezet ellenálló-képességének támogatása, a fertőző betegségek megelőzése, a fertőzések kezelése és a lábadozás felgyorsítása céljából válasszuk a gyógynövény-tartalmú, természetes készítményeket!

Az immunitás olyan kifejezés, amelyet orvosok és laikusok egyaránt gyakran használnak. Immunitásunkat hibáztatjuk, ha fáradtak és kimerültek vagyunk, esetleg túlhajtottuk magunkat a munkában, vagy éppen fordítva: az előbb említettekkel valóban kárt okozunk az immunrendszer működésében és meggyengítjük. Ezért merülhet fel a kérdés: hogyan lehetséges, hogy egyesek azonnal megbetegednek, amint beköszönt a rosszabb idő, másoknak viszont egy osztálynyi fertőzött gyerek közelében sem történik semmi bajuk?

Szervezetünk védelmi mechanizmusok rendkívül összetett és szövevényes rendszeréről van szó. Ez véd bennünket a fertőzésektől, azaz a külső támadásoktól, valamint eltávolítja a szervezeten belül működésképtelenné vált vagy bármilyen módon sérült szöveteket.

Az immunreakciók bizonyos mértékig egyénenként eltérőek. A természet törvénye szerint amit nem használunk, az elkorcsosodik. Gyermekeink gyakran túlságosan steril környezetben élnek, ezért fordul náluk olyan sok immunzavar.

Milyen készítmények lehetnek a segítségünkre?

influenza.3png-300x119 Hogyan védjük egészségünket hatékonyan?

A különböző helyzetekben más-más célzott gyógymódot kell alkalmazni. Nézzük ezeket:
a) Elérkezett a szezonális betegségek támadásának időszaka, szeretnék felkészülni rájuk.
Ilyen esetekben a VIRONAL cseppek használata javasolt.
Adagolása: naponta 2×1 csepp / 10 testsúlykilogramm, ám egyszerre legfeljebb 7 csepp. Javasolt ilyenkor még a FLAVOCEL, amely felgyorsítja az immunreakciókat, és pótolja a szükséges C-vitamin mennyiséget. Adagolása: felnőtteknek naponta 3×1 tabletta, gyerekeknek a súlyuk szerint ennek a fele vagy harmada.

b) A körülöttem élő emberek közül egyre többen betegednek meg, valósággal körülvesznek a kórokozók.
Ilyenkor is használható a VIRONAL csepp, amelynek szedését kiegészítjük a GREPOFIT kapszulák megelőző célú alkalmazásával, felnőttek esetén napi 2×2 kapszulát bevéve. Nagyobb gyerekeknél elegendő a napi 2×1 kapszula, kisebbeknél (például óvodásoknál) pedig a napi 1×1 kapszula.

c) Kezdem furcsán érezni magam, valószínűleg bujkál bennem valami.
VIRONAL naponta 5×5 csepp, GREPOFIT naponta 5×1 kapszula, GREPOFIT DROPS naponta 5×7 csepp. Ezek a megnövelt adagok legfeljebb 5 napig szedhetők.

d) Lázas vagyok, kitört rajtam a betegség.
Lásd a c) pontot, és hozzávesszük naponta 5×5 csepp adagban a DRAGS IMUN cseppeket. Ebben az esetben se szedjük a készítményeket ebben a magas adagban 5 napnál tovább. Az enyhülés többnyire gyorsan bekövetkezik.

e) Ha a betegséget fülfájás is kíséri.
Azonnal vegyül elő az AUDIRON cseppeket, és csöpögtessünk belőle naponta 3-5×1 cseppet mindkét fülbe. Ezzel az esetek 80%-ában elkerülhetjük az orvosi beavatkozást. Ha torokfájás is nehezíti az életünket, használjuk a GREPOFIT SPRAY-t, és naponta legalább 5-ször fújjunk belőle a torkunkba. Ezzel párhuzamosan csökkentsük a többi GREPOFIT (kapszula és cseppek) adagját. Ha nagyon erős a váladékképződés, és sehogy sem enyhül, hívjuk segítségül a CYTOSAN-t. Adagolása felnőtteknek napi 3×1 kapszula, 1 órával étkezés után, gyermekeknek – a testsúlynak megfelelően – alacsonyabb.

f) Jó alaposan megfáztam, rendes kis náthám lett:
A GREPOFIT kapszulával vagy akár a cseppekkel kombinálva bármilyen stádiumú náthánál azonnali segítséget hoz az orrnak a GREPOFIT NOSOL AQUA, amely gyorsan szabaddá teszi a légutakat. Adagolása felnőttnél napi akár 5x fújás, gyereknél napi 3x fújás. Megnagyobbodott orrmandula esetén is kiválóan használható.

g) Még mindig gyenge vagyok, semmi nem segít:
Ha a betegség ledönt minket a lábunkról, gyengék vagyunk a fertőzéstől, a kórokozókra semmi sem hat, több antibiotikum-kúrára is szükségünk van, gombás, esetleg vírusos fertőzés kínoz minket – akkor azonnal vegyük elő a CISTUS INCANUS FORTE-t (naponta 3×7 csepp), a VIRONAL-t (naponta 3×7 csepp) és a DRAGS IMUN-t (naponta 3×7 csepp). Gyerekeknél a testsúly szerint határozzuk meg az adagolást: 1 csepp / 10 testsúlykilogramm (pl. ha a gyermek testsúlya 16 kg, a napi adag 1 csepp).

h) Lábadozás: Az akut problémák lecsengtek, de a betegségtől még fáradt vagyok:
VIRONAL naponta 3-szor – testsúly szerinti adagban, GREPOFIT naponta 3×1 kapszula, IMUNOSAN naponta 3×1 kapszula.

g) Ha a fáradtság sokáig megmarad (a láz elmúlásától számított 1 hét után is fennáll). Érdemes a lábadozást a STIMARAL szedésével lezárni. Adagolása: reggel és délben 5 csepp.

Az ENERGY termékei enyhítik és felgyorsítják a betegség lefolyását – ezért egy vírusfertőzés, amely VIRONAL nélkül rendszerint 10 napig tart, VIRONAL segítségével akár egy-két nap alatt is leküzdhető!

Az Energy készítmények használata mellett az immunrendszer aktív marad, folytatja az „edzést” és megőrzi az emlékezőképességét – vagyis nem veszítünk semmit, és a betegség sem „tör le” minket.

 

influenza.2png-300x126 Hogyan védjük egészségünket hatékonyan?

Tulajdonképpen mi mindenre jó a VIRONAL és társai?

VIRONAL gyógynövény cseppek:
olyan eszköz, amely hatékonyan fokozza a tüdő erejét, valamint a szervezet védekezőképességét a nyálkahártyák területén és a szervezet belsejében egyaránt. A hagyományos kínai orvoslás szerint erősíti a védelmi energiákat, továbbá a vastagbél energiáját, valamint a bőr feszességét és ellenálló-képességét. Mivel megnöveli a szervezet védelmi erejét, sokkal hatékonyabban tudunk megküzdeni a kórokozókkal, legyen szó akár baktériumokról, akár vírusokról vagy gombákról. Emellett antioxidáns hatású, lerövidíti a fertőző betegségek lefolyását az arc-, homlok-, száj- és orrüregi gyulladásoktól, valamint az orrgarat-gyulladástól kezdve a különböző vírusfertőzéseken, influenzán, tüdőgyulladáson át, egészen a hasmenéssel kísért állapotokig. Erősíti a nyirokrendszert, valamint az emésztőszervek működését.
Használata antibiotikummal is kombinálható.
Tartalma:
– illóolajok
– gyógynövények, mint például:
* hársfavirág
* kakukkfű
* kerti torma
* nagy sarkantyúka
* keskenylevelű ökörfarkkóró
* grépfrútmag
* kínakéreg
– és sok egyéb

FLAVOCEL tabletta: szudáni hibiszkuszból származó C-vitamint tartalmaz, és antioxidánsként hat. A készítményben található bioflavonoidok magukban hordozzák az ún. francia paradoxont, mert ezek a bioflavonoidok megtalálhatók a vörös borban is, amelyről tudvalevő, hogy kis mennyiségben fogyasztva javítja a szív-érrendszer működését. Ám nekünk nincs szükségünk a borra, hiszen itt van a FLAVOCEL. A készítmény tartalmaz még illóolajokat, amelyek erősítik a szervezet védekezőképességét, valamint javítják a nyálkahártyák állapotát, elsősorban a hörgőkben és a tüdőben.

GREPOFIT termékcsalád: rendelkezésünkre állnak kapszulák (amelyek a beszedésüket követően kb. egy óra múlva hatnak, ám hatásuk hosszan tartó: 3-4 óra), cseppek (gyakorlatilag azonnal hatnak, ám hatásuk nem olyan hosszan tartó) valamint spray (helyi alkalmazáshoz).
Mindegyik GREPOFIT készítmény tartalmaz:
– grépfrútmag-olajat: természetes antibiotikus, vírusellenes és gombaölő hatás.
– Echinaceát: erősíti a nem specifikus immunitást, azaz az első védelmi vonalat.
– szudáni hibiszkuszt: C-vitamin-forrás, gyulladáscsillapító és fertőtlenítő hatás.
– orvosi zsályát: csökkenti a túlzott izzadást, gyulladáscsökkentő, antibiotikum jellegű és összehúzó hatása van.

CISTUS INCANUS FORTE gyógynövénycseppek
A Cistus incanus (bodorrózsa) rendkívül erős hatású növény, amely képes minden gyulladást okozó kórokozót elpusztítani az emberi szervezetben. A Cistus nem antibiotikum! Az antibiotikumok ugyanis elpusztítják a baktériumokat vagy megakadályozzák a szaporodásukat. Azaz helyettünk dolgoznak. Ez néha nagyon fontos, pl. olyankor, ha rendkívül gyengék vagyunk, vagy ha a fertőzés olyan súlyos, hogy veszélyezteti az életünket. Az antibiotikumok használata hétköznapi esetekben azonban nem mindig szükségszerű. És ha annak ellenére is szedjük, hogy nincs rá szükség, immunrendszerünk nem „edzi” magát, és mi újra megbetegedhetünk. Ha a baktériumok túlélik az antibiotikumok támadását, tovább szaporodhatnak és olyan rezisztens törzsek is kialakulhatnak, amelyek ellen már semmiféle antibiotikum nem hat.
A CISTUS INCANUS FORTE az immunrendszerrel együttműködve legyengíti azt a kórokozót, amely a gyulladást okozta – legyen az akár baktérium, akár gomba vagy vírus. Ezért az életveszélyes állapotokon kívül mindig eredményesen alkalmazható, amikor a betegnek egymás után több antibiotikum-kúrára van szüksége. Ám ha a beteg élete veszélyben van, az antibiotikum használata elkerülhetetlen. A CISTUS INCANUS FORTE hatása erősebb, mint a GREPOFIT-é – a készítmény magas koncentrációban tartalmazza a gyógynövény kivonatát, és ez hatásaiban is megmutatkozik. Ezért a CISTUS INCANUS FORTE-t szövődmény esetén választanám, illetve olyankor, ha a GREPOFIT nem bír el a kórokozókkal.

DRAGS IMUN gyógynövénycseppek:
a perui őserdőkben élő Croton lechleri fából származó gyanta gyulladáscsökkentő, vírusölő, baktériumellenes és gombaölő hatású. Mindenütt kifejti a hatását, ahol „nagy a láng”, valamint csillapítja a hasmenést.

IMUNOSAN kapszula: erősíti az immunitást a különböző betegségek esetén, támogatja a szervek immunreakcióit, és megelőző hatású számos civilizációs betegséggel szemben. Antioxidáns és az immunitásra ható gyógynövényeken kívül tartalmaz még Ganoderma lucidum gombát, amely véd az allergiával szemben, és daganatellenes tulajdonságú, továbbá Agaricus blazei Murill gombát, amely támogatja az immunrendszer működését, és ugyancsak daganatellenes hatású.

AUDIRON gyógynövénycseppek: gyógynövény alapú, erős fertőtlenítő hatású készítmény, amely elsősorban fülfájás csillapítására javasolt. Emellett fertőtlenítésre a test bármely területén alkalmazható. Bőrpírra, kisebb fekélyekre kifejezetten jótékony hatású. A gyógynövényeken kívül tartalmaz mirha olajat (rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő, amely a fájdalmat is csillapítja), máriatövismag-olajat (sebgyógyító hatású), továbbá ricinusolajat, amely felkészíti a beteg területet mindarra a jóra, amit az AUDIRON magában hordoz.

CYTOSAN kapszula: a humátok (tőzegkivonatok) csoportjába tartozik. Képes magához kötni a legkülönbözőbb anyagokat. A humátok a testen belül úgy működnek, hogy magukhoz kötik a váladékokat, a baktériumokat, a gyulladásos reakciók termékeit, a vírusokat, a gombákat stb. Nekünk tehát már nem kell ezeket feldolgoznunk, mert a humátok segítségével megszabadulunk tőlük.

STIMARAL gyógynövénycseppek: széles körben alkalmazható, gyógynövény alapú készítmény. Egyrészt erősíti a szervezet működését, méghozzá az emésztés támogatásával, másrészt segíti az alkalmazkodást a megváltozott körülményekhez. Az immunitással összefüggésben rendszerint az antibiotikumok szedése után alkalmazzuk, hogy rendbe hozza az emésztést, illetve akkor, ha a fáradtság ledönt minket a lábunkról.

PROBIOSAN és PROBIOSAN INOVUM kapszula: a probiotikumok csoportjába tartozó készítmények. Olyan „jótékony” baktériumokat tartalmaznak, amelyekre feltétlenül szükségünk van a megfelelő élethez. A PROBIOSAN INOVUM-ban ráadásul az immunitás szempontjából felettébb fontos kolosztrum is megtalálható, azaz olyan előtej, amellyel az emlősöket születésük után édesanyjuk táplálja, és amely szó szerint tele van ellenanyagokkal, valamint olyan összetevőkkel, amelyek részt vesznek a test védekezőképességének kialakításában.
A készítményekben levő baktériumokra – jó tudni, hogy a PROBIOSAN INOVUM a jótékony bélbaktériumok lehető legszélesebb spektrumát tartalmazza – minden antibiotikum-kúra után szükségünk van, illetve minden olyan esetben, ha felmerül a bélmikroflóra egyensúlyi állapotának felborulása.
Általános érvénnyel elmondható, hogy a bélrendszer immuntevékenysége (igen, a beleknek is nagyon fontos szerepük van) a bennük található baktériumoktól függ. Éppen ezért immunprobléma esetén erre az összefüggésre is gondolnunk kell.
Fontos továbbá az immunrendszerünk „edzése”.
A szervezet az éppen aktuális szükségletei szerint dönti el, hogy hova és mennyi energiát küldjön, és hogy miként fog vele gazdálkodni.
Dr. Alexandra Vosátková

Közzétette:Németh Imre klubvezető

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft