Barion Pixel

10 érdekes orvosi tény a testedről

Olyan megdöbbentő dolgok vannak a világban és a természetben, hogy azt legvadabb álmaidban sem gondolnád. Tudtad például, hogy az emberi nyál hatszor erősebb, mint a legerősebb fájdalomcsillapító? Íme, 10 érdekes tény saját testedről, amiről talán soha nem is tudtál.

Az emberi test egy bámulatos alkotás. Ez éltet minket, és a spirituális dolgokban hívők szerint ebben lakozik a lelkünk. Rengeteg elképesztő tulajdonsága van a testünk egyes részeinek, melyről mi magunk sem gondoltuk volna, hogy létezik.

Bemutatjuk neked a 10 legmegdöbbentőbb tulajdonságát az emberi testnek.

Az emberi nyálról köztudott, hogy erősen gyulladáscsökkentő hatású, és képes enyhíteni a viszketést is, nem véletlen, hogy szúnyogcsípéseknél régen javasolták, hogy az ember nyálazza be az ujját, és kenje a szúnyogcsípésre.

Azt már levesebben tudják, hogy legalább hatszor erősebb, mint a legerősebb fájdalomcsillapító, amit valaha kifejlesztettek.

emebri-test-1-1e3442c933 10 érdekes orvosi tény a testedről

Ha már fájdalom: ha megvágjuk magunkat, akkor sem szabad kétségbe esni, mert van a sebgyógyításra egy nagyon egyszerű, és megdöbbentő recept: tegyél a sebre, és a sebbe cukrot. Ez ugyanis jelentősen felgyorsítja a gyógyulást. A cukrokban lévő enzimek reakcióba lépnek a sebben, és az emberi szervezettel, így rohamléptékben képes lesz meggyógyulni.

A terhesség alatt a nők agya összébb megy. Ezt sokáig nem tudták bizonyítani, és csak egy sejtés volt, de új vizsgálatok kimutatták, hogy valóban így van. Ezen idő alatt körülbelül hat hónap kell, mire újra visszanyeri eredeti méretét.

terhesseg 10 érdekes orvosi tény a testedről

A bal tüdőd egy picivel kisebb méretű, mint a jobb. Tudod, hogy miért? Azért, hogy a szívednek helye legyen a szervezetedben. Nem gondoltad volna, nem igaz?

A hőmérséklet pedig képes szabályozni az ember éhséget. Ezt még az 1970-es években vették észre, bár tudományosan sokáig nem volt igazolt. Azok, akiknek alacsonyabb a test hője, jóval többször lesznek éhesek, és jóval nagyobb mennyiségben is vesznek magukhoz ételt.

emberi-test-2-6d4b528391 10 érdekes orvosi tény a testedről

Csak nyállal együtt tudod érezni az ízeket. Ha az ember szájában nem lenne nyál, nem lennénk képesek érzékelni a különféle alap ízeket, és az ételek ízét.

Az ízérzékelés hatásmechanizmusában ugyanis fontos szerepet játszik a nyál, és a benne található különféle enzimek, és anyagok.

A hőmérséklet egyébként nem csak az emberi éhségérzetre van nagy hatással, hanem a testünk más részeire is. A körmök növése is nagyban függ attól, milyen a hőmérséklet.

a-leghosszabb-korom-cb8fc29462 10 érdekes orvosi tény a testedről

Ha ugyanis meleg van, lassabban nőnek a körmeink, de még a hajunk is, ellenben hűvösebb, hidegebb időben a körmök növekedése felgyorsul.

Egy átlagos felnőtt körülbelül 7,000,000,000,000,000,000,000,000,000 atomból áll, ami hét oktilliónyi atomot jelent. Csak viszonyításképpen: 300 billió csillagból állhat a galaxisunk. egészen elképesztő mennyiségű egységből épül tehát fel az emberi test.

antianyag-cd27dd4b28 10 érdekes orvosi tény a testedről

Az emberi csont az egyik legerősebb anyag a világon, ugyanis majdnem olyan erős, mint a gránit. Egyetlen, gyufásdoboznyi méret egy átlagos csontból elbírna egy 9 tonnás súlyt.

A leghihetetlenebb és egyben legmegdöbbentőbb tény, hogy az emberi DNS készlet közel 50%-a teljesen megegyezik a banán DNS-ével. Vagyis félig-meddig banánok vagyunk, vagy legalábbis rokonságban vagyunk velük ilyen értelemben, bármennyire is furán hangzik.

Forrás: avilágTitkai

Közzétette/Németh Imre klubvezető

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft