Barion Pixel

MAYTENUS ILICIFOLIA – (Espinheira santa)

Béke, biztonság, erő egy csésze forró teábanmaytenus1-300x253 MAYTENUS ILICIFOLIA - (Espinheira santa)

 

Vérnyomáscsökkentésre, reumatikus panaszok-és csontritkulás megelőzésére, emésztési problémák, gyomorfekély, nehezen gyógyuló sebek, kiütések és egyéb bőrproblémák kezelésére.

Brazília, Paraguay, Uruguay és Argentína erdeiben, valamint füves területein honos bokorfa. A növényt legelőször a guarani indiánok alkalmazták gyógyító célokra. Elsősorban emésztési problémák, gyomorfekély, nehezen gyógyuló sebek, kiütések és egyéb bőrproblémák kezelésére használták.

Tudományos kutatások igazolták a növény jótékony – pl. daganatellenes, tonizáló, reumaellenes, hormonális és fiatalító – hatását. Levelei fitoösztrogéneket tartalmaznak. Előnyösen hat a hormonrendszerre, harmonizálja a menstruációs ciklust, enyhíti a változókor tüneteit, erősíti az immunrendszert. Alkalmazása csökkenti a reumatikus fájdalmat, az ízületi gyulladást, a csontritkulás kialakulásának veszélyét és lassítja az öregedési folyamatokat (Alzheimer-kór).

A levelek kalciumban és magnéziumban gazdagok, ezért a belőlük készül tea jótékonyan befolyásolja a csontok szilárdságát, a porcok rugalmasságát, és mérsékli az alsó végtagok vizesedését (ödémásodását). Tisztítja a vért, csökkenti a magas vérnyomást, tágítja az ereket. A növény daganatellenes hatásai is bizonyítottak, elsősorban a bőrrák és a leukémia esetében.
Nyugtatja az elmét, fájdalomcsillapító hatású, javítja a memóriát és a koncentrációt. Szabályozza az emésztést, csökkenti a gyomor savtartalmát – tehát refluxos panaszokra is jó – enyhíti a gyomorégést, oldja a görcsöket. Támogatja az anyagcserét, méregteleníti a májat és a vesét (mellékvesét), fokozza a húgysavkiválasztást, ezzel mérsékelve a köszvényes panaszokat. Csillapítja az asztma és egyéb légúti betegségek tüneteit.

Elkészítése, adagolása, ellenjavallatai:
3/4 liter, forrásban lévő vízbe szórjon 3 (csapott) teáskanálnyi szárított tealevelet, majd lassú tűzön további 3 percig főzze, és azonnal szűrje le.
Az így elkészített mennyiséget fogyassza napi 2-3 adagra elosztva. Három hét folyamatos fogyasztást követően tartson 1 hét szünetet.
Ellenjavallat: 3 éves kor alatt, valamint várandós és szoptató kismamák számára nem ajánlott.

Online katalógus:
http://www.energy.sk/hu/menu_x7091x.asp

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft