Barion Pixel

Az élelmiszeripar valóban globális szinten mérgezi az embereket?

A gyerekeink, és mi magunk is káros adalékanyagokat fogyasztunk. De vajon tudunk róla?

Egyre több adalékanyag

Azt talán a legnaivabbak is tudják, hogy egyes ételek ízét napjainkban nem annak köszönhetjük, hogy minőségibbek, hanem annak, hogy különféle stabilizátorokat, adalékanyagokat és ízfokozókat tartalmaznak.

Ezeket teszik bele az adott ételekbe abban az esetben, ha azok nem lennének elég kívánatosak, és tökéletesek.

Az élelmiszeriparnak ugyanis el kell őket adnia, méghozzá minden áron. Ezt olyannyira komolyan gondolják, hogy képesek hazudni is a termékeik tartalmát illetően, vagy nagyvonalúan lehagyni ezen mesterséges összetevőket a listáról.

hormonkezelt-hus-1-7a80d3c062 Az élelmiszeripar valóban globális szinten mérgezi az embereket?

Egy statisztika szerint az elmúlt 50 évben legalább 140%-kal nőtt a különféle mesterséges segédanyagok száma az egyes élelmiszerekben. Ez ma már ott tart, hogy hacsak nem termelünk magunknak otthon, mindenben találunk valamit, ami mesterséges.

Sok köztük a rákkeltő anyag

Ez még eleve nem lenne feltétlenül nagy baj a szakemberek szerint. Az már viszont igen, hogy ezen anyagok jó részét sohasem vizsgálták.

Így nem tudni, hogy hosszú távon milyen hatással vannak a szervezetre. Egyes anyagok rákkeltő, és egyéb degeneratív hatásai talán csak generációk elteltével lesz kimutatható.

antibiotikumokkal-tomott-husok-8e59cfd25d Az élelmiszeripar valóban globális szinten mérgezi az embereket?

Ahogy teltek-múltak az évtizedek, az emberek hamar rájöttek, hogy volt némi alapja a félelmüknek.

Egyes adalékanyagokról ugyanis mára már kiderült, hogy nagyon is sok közük lehet a rákhoz, és annak kialakulásához.

A kapcsolat még nem teljesen egyértelmű, de sokak szerint így is bizonyított. Ami azonban aggasztó, hogy ezen anyagok egy része még ma is megtalálható egyes termékekben, élelmiszerekben.

Tudnak, de hallgatnak róla

Egyes édességekben még olyan idegméreg származékok is megtalálhatóak, melyeket már régen betiltottak. Elképesztő, hogy milyen mértékű dezinformáció folyik a nagy cégek részéről.

elelmiszeripar-feltaro-1-f232b85e25 Az élelmiszeripar valóban globális szinten mérgezi az embereket?

Ők tudnak arról, hogy vannak termékek, melyek rendkívül károsak az egészségre, de a profit érdekében mélyen hallgatnak róla.

Sőt, a legtöbb esetben szakembereket fizetnek, vagy komplett tanulmányokat rendelnek meg a dolgok ellenkezőjét állítva..

 

elelmiszeripar-gyartosor-1-485b18c6b4 Az élelmiszeripar valóban globális szinten mérgezi az embereket?

Az élelmiszerek káros hatásai lévén a rákbetegségek kockázata és előfordulása minden évben egyre inkább nő, melyet sokan a modern ember életvitelének, és táplálkozási szokásainak tudnak be.

Forrás: a világTitkai

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft