Barion Pixel

Mi az ezüstkolloid?

Az orvosok egyre többször vallanak kudarcot az új vírus- és baktériumfajtákkal folytatott küzdelemben. Eredménytelenül próbálják antibiotikumok segítségével kiirtani a szervezetünket támadó gombákat, élesztőket, és más élősködőket. Emiatt szervezetünk egyre gyengül,immunrendszerünk egyre gyakrabban képtelen kivédeni a támadásokat.

Mára számos betegség, melyről azt hitték, antibiotikummal gyógyítható, gyógyíthatatlanná vált, még a legújabb antibiotikumok bevetése mellett is. A tudósok nem találnak megfelelő anyagot, amivel helyettesíteni lehetne az antibiotikumokat. Ezért kialakult egy új elmélet, mely szerint sokkal jobb taktika lenne az antibiotikumok teljes elhagyása másfajta gyógyszerek javára. Ilyenkor érdemes az ezüstkolloidra gondolni.

Mi az a kolloid?

Kolloidoknak nevezünk minden olyan részecskét, amelynek mérete 1-500 nm (nanométer) közé esik. Egy hasonlattal élve: egy kolloidszemcse mérete oly apró, hogy ha teniszlabda nagyságúra nagyítanánk, mellette egy baktérium öt emeletes háznak tűnne.

Több, mint 100 éve vita tárgya az ezüstkolloid.

De mi az EZÜSTKOLLOID? Természetes antibiotikum, új csodaszer vagy szemfényvesztés az egész. Mi az igazság?

Az amerikai FDA (Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyezési Hivatal) már korábban végzett kutatásokat az ezüstkolloiddal és tisztában vannak annak az ezüstkolloid rendkívüli patogén-ölő hatásairól. Mégsem teszik közzé a kutatási eredményeket és nem is fogják a közeljövőben. Vajon miért nem?

 A válasz egyszerű. A világ nagy gyógyszergyártói hosszú ideje szeretnék, ha az ezüstkolloid gyógyszernek lenne minősítve, mert akkor csak ők gyárthatnák.De amíg ez nem történik meg, addig olyan információkat kell az embereknek kapniuk, hogy az ezüstkolloid az nem hatásos, hanem ártalmas, különben nem vásárolnák az emberek az általuk gyártott antibiotikumok nagy részét.

Mi az ezüstkolloid?

Az ezüstkolloid mikroszkópikus részecskékből, deionizált vízben függő ezüstionokból áll. A kolloid szerkezete ugyanolyan, mint a testnedveké,ezért 90-100%-ban felszívódik.

Az ezüstkolloid nem mérgező készítmény, nincsenek mellékhatásai. Színtelen, szagtalan, íztelen. Kíméli a májat, az emésztőrendszert, és a szervezetet védő természetes bélflórát; néhány nap alatt kiürül a szervezetből.

Az ezüstkolloid több mint 650 féle baktériumtörzset, (a testbarát bacilusokat kivéve) vírust, gombát, és penészt képes elpusztítani. Vizsgálatok kimutatták, hogy szokatlanul gyorsan hat, kb. 5-6 perc leforgása alatt pusztítja el a kórokozókat. Az ezüstkolloid egyedi tulajdonságai közé tartozik, hogy a kórokozó mikroorganizmusok nem tudnak immunissá válni az ezüstrészecskék hatására, mint ahogy ez az antibiotikum esetében gyakran előfordul.

Már a középkorban kihasználták az ezüst baktériumölő képességeit. Ezüstkupából ittak, egy ezüstérme beleejtése tejbe vagy vízbe meghosszabbította a folyadék frissességét, tartósságát. A XIV. századi nagy pestisjárvány alatt a tehetősebb szülők ezüstkanalat adtak gyerekeiknek, hogy azt szopogatva pusztítsák a kórokozókat. A XIX. században Németországban rájöttek, hogy az enyhe ezüstoldat fertőtleníti a szem gyulladását és nem irritálja a nyálkahártyát. Az ezüstkanál szopogatást máig alkalmazzák herpesz ellen. A 90 éve ismert ezüstkolloidot természetes gyógyhatású készítményként tartják számon.

A jó minőségű atomos kolloidális ezüstoldatnak – betartva az ajánlásokat – nincsenek káros mellékhatásai, mivel testazonos részecskékről van szó.

Hogyan hat az ezüstkolloid?

Megfigyelések bizonyítják, hogy az ezüstkolloid maga keresi meg a kórokozókat a szervezetben, pozitív töltete magához vonzza azokat. Elpusztítja a kórokozók életben maradásához feltétlenül szükséges enzimeket, egyszerűen oxidálja – azaz elégeti – az anaerob baktériumokat, ezért ezüstlövedéknek is nevezik. Nem sematikusan, hanem intelligensen támad – valószínűleg ezért nem találtak még olyan kórokozót, ami képes ellenállni az ezüstkolloid hatásának- pedig már közel száz éve folynak kutatások.
Az ezüstkolloid védi, és segít regenerálni az immunrendszert ezzel egyidejűleg maga is kialakít egy védelmi rendszert, mely hatásosan véd a kórokozókkal szemben. Emellett az ezüstkolloid kitakarítja a szervezetből a már halott mikróbákat és az általuk kibocsátott mérgező anyagokat is. Szabályozza az emésztést, segít a bőr különféle problémáin (elfertőződött, gennyes sebek, fertőzések, kiütések). Ilyen módon bizonyíthatóan hatásosabb, mint az antibiotikumok.

Az EZÜSTKOLLOID a szervezet természetes védekező rendszerének hatékonyságát fokozza és nem dolgozik az immunrendszer helyett, mint az antibiotikumok…

 Jól ismert, hogy az ezüstionok képesek a fehérjéket kicsapni és a nukleinsavakhoz is erősen kötődnek. Ha csupán ennyi lenne a hatása, minden bizonnyal az emberi szervezetre is lényegesen mérgezőbb lenne. Ez a kémiai fehérje denaturáció tehát nem lehet magyarázata a nagyon is szelektív, főként a primitív bakteriális sejteken és vírusokon mutatkozó pusztító hatásának.

Az ezüstkolloid hatásmechanizmusa

Az ezüstszemcsék testidegen anyagot képeznek, melyet a szervezet védelmi rendszerének falósejtjei rövid idő alatt bekebelezik. A falósejtek „gyomrában”, a lizoszómában az ezüst a nagyon savas vegyhatás miatt ionizálódik. A falósejtek természetesen a szervezetbe bejutó kórokozókat is bekebelezik. A lizoszómákban a kórokozók közvetlen kontaktusba kerülnek az ionizált ezüsttel, aminek hatására a kórokozók elpusztulnak.
Ezen elmélet szerint tehát az ezüstkolloid a szervezet természetes védekező rendszerének hatékonyságát fokozza, és nem dolgozik az immunrendszer helyett, mint azt az antibiotikumok teszik. Ennek komoly előnyei vannak.
Ezek a következők: Talán a legfontosabb az, hogy a fehérvérsejt emlékezni fog a kórokozóra, amit „lenyelt”, így az ezüstkolloid elvileg nem gátolja meg az adott kórokozóval szemben kialakuló természetes immunitást. Az összes antibiotikum között csak egyetlen hasonlót találunk (az azitromicint), ez is a lizoszómákon belül koncentrálódik, és ott fejti ki a hatását.
A falósejtekben történő felhalmozódásnak másik fontos következménye, hogy a gyulladás helyén koncentrálódik az ezüstkolloid, mivel a fehérvérsejtek is ott „gyülekeznek”. A gennysejtek azok a falósejtek, melyek a tályogokon belül nagyobb koncentrációt érnek el, mint az egészséges szövetekben. Ennek az elméletnek komoly erőssége, hogy magyarázatot ad az EZÜSTKOLLOID jelentéktelen toxicitására, hiszen kivonja az ezüstszemcséket a testnedvekből. A szervezeten belül helyhez kötötten elhelyezkedő falósejteket RES (retikulo-endoteliális) sejteknek nevezzük. A bőrben is jelentős mennyiségben találhatók RES sejtek, melyek nagyon aktívan képesek kivonni az ezüstöt a testnedvekből. Ez egyben meg is magyarázza az argíria jelenségét.

Összefoglalva

az ezüstkolloid a fertőzéses eredetű betegségekkel szemben az alábbi módokon hat:
– Az ezüstkolloid fokozza a fehérvérsejtek szaporodását.
– Az ezüstkolloid a fehérvérsejtek mozgását irányító citokinek felszabadulását is elősegíti.
– Az ezüstkolloid fokozza a falósejtek baktériumpusztító sebességét (= fagocitózis indexet).
– Az ezüstkolloid önálló antimikróbás hatékonysággal rendelkezik.
Mindenre sajnos nem hat, de sok esetben hatást fejthet ki:
– Az ezüstkolloid  hatásosan gyógyítja a vírusos-, bakteriális-, és gombás fertőzéseket.
– Megfázás, influenza, nátha, köhögés, torok-, arcüreg-, tüdőgyulladás, hörghurut esetén kíválóan alkalmazható.
– Az ezüstkolloid nagy segítséget nyújt torokgyulladásnál,
– elbánik a legjellemzőbb gombafajtákkal is, mint a hüvely-, körömágy-, láb-, tenyér-, bőrgombásodás, vagy szájpenész.
– Az ezüstkolloid felgyorsítja a hámsérülések, sebek, égési sérülések, fagyások gyógyulását is.
– Elpusztítja a baktériumokat, ezzel egyidőben úgy felgyorsítja a hámsejtek regenerálódását, hogy nem marad heg.
– Az ezüstkolloid különösen ajánlott azoknak, akiknek a szervezete legyengült, gyakran betegszenek meg, vagy krónikus fáradtságra panaszkodnak. Sokan tapasztalták energiaszintjük emelkedését, anyagcseréjük és emésztésük javulását, csupán napi egy teáskanálnyi ezüstkolloid fogyasztása után.

Az ezüst felszívódása és kiürülése

Az  ezüstkolloid biztonságosságát két tényező befolyásolja: (1) mennyi az összes elfogyasztott dózis, (2) milyen rövid idő alatt fogyasztották el.
A kiválasztódás miatt a szedés időtartama valószínűleg fontosabb, mint a teljes elfogyasztott mennyiség. Amennyiben a felvétel meghaladja a szervezet kiválasztó kapacitását, az ezüst részecskék felhalmozódhatnak a szervezetben.
Az  ezüstkolloid a tápcsatorna teljes hosszában gyorsan felszívódik – már a száj nyálkahártyájáról is. Az ezüst kiválasztása az epével, majd a széklettel történik.
Ez még az inhaláció formájában adagolt ezüstre is érvényes. Lényegesen kisebb mennyiségben, de az ezüst a szervezetből a vizelettel, verejtékkel, hajjal, körömmel is távozik a szervezetből. A kiválasztódás meglehetősen gyors. 2,34 mg ezüst kiválasztásához mindössze 24 órára van szükség.
Az ezüst kiválasztódása tehát sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint az eddig gondolták. Mindez megmagyarázza, hogy miért olyan ritka az ezüst túladagolás (argiria). Felnőttek esetében napi 2 mg az a mennyiség, mely az egészségkárosodás veszélye nélkül biztosan bevehető, bár jelentős egyéni különbségek sem zárhatók ki.
Egy újkeletű vizsgálat, melyet napi 2,34 mg kolloid formájú ezüst elfogyasztásával végeztek, az alábbi tanulságokkal szolgált:
– Az ezüst könnyen kiürül a szervezetből, főként vizelet útján.
– 24 óra alatt több ezüst ürült, mint az elfogyasztott mennyiség. A kiürült ezüst mennyisége szoros összefüggést mutatott a napi vizelet, ill. széklet mennyiséggel. Vagyis minél több salakanyag keletkezik, az ezüst annál gyorsabban ürül.
– A 24 órás vizsgálat előtt több hónapig végeztek ezüstkolloid kezelés a fenti dózissal. Így feltételezhető, hogy a szövetekben jelentősebb mennyiségű ezüst maradt vissza. Mindez alapján arra következtethetünk, hogy a megelőző célzattal alkalmazott ezüstkolloid hatékonyabb, mint ha azt a betegség kitörése után kezdenék szedni.
A szedés abbahagyását követő első 100 nap során az ezüst kiválasztódása elsősorban a vizelet útján történik. A későbbiekben már a széklettel történő ürülés kerül előtérbe. A naponta fogyasztott víz mennyiségével csaknem arányosan nagyobb volt a távozó ezüst mennyisége.

A kísérletek tanulságai voltak:

– Megfelelő minőségű ezüstkolloid fogyasztása mellett nem kell számolnunk az ezüst szervezetben történő felhalmozódásával.
– A hajjal és körömmel történő kiválasztódás elhanyagolható mértékű. Így naponta 2 mg-nál több ezüst tartós szedése esetén is a bevitt és a (főként vizelettel) ürülő ezüst mennyisége lényegében megegyezik.
– A kezelés befejezése után a kiválasztódás először a vizelettel történik, majd az idő haladtával a széklettel történő ürülés lesz a jelentősebb. Az ürülés nagy mennyiségű folyadék fogyasztásával tovább gyorsítható.
– Főemlősökkel végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a bevitt mennyiség 90-99%-a a bevételt követő 2. napig kiürült. A maradék elhanyagolható mennyiség ürülése is legfeljebb egy hetet vett igénybe.
Mai tudásunk szerint az ezüstsók számottevően toxikusak, ellentétben az ezüst proteinekkel, vagy ezüstkolloiddal.
Ezüstkolloid fogyasztása során fontos, hogy ki tudjuk számítania bevitt ezüst mennyiségét: Egy teáskanál kb. 5 ml folyadékot fogad be.
Egy ppm („parts per million”) koncentráció = 1 mg/liter, azaz 1 mikrogramm/milliliter. A jó minőségű ezüstkolloid 20 ppm koncentráció mellett tehát 20 mg ezüstöt tartalmaz literenként, és 0,02 mg-ot milliliterenként. Egy dózissal (5 ml, vagy egy teáskanál) tehát 0,02 x 5 ml = 0,1 mg vihető be. Napi kétszeri adagolás mellett a napi dózis tehát 0,2 mg.

Megalapozott tudományos vizsgálatok szerint az a napi dózis, ami az egészségkárosodás veszélye nélkül naponta biztosan bevehető, 2 mg. Vagyis a normális terápiás dózis tízszerese. Mindezek alapján elmondható, hogy az ezüstkolloid kezelés kockázata nem számottevő, alkalmazása kapcsán csak kényszeres gyógyszerszedők esetén fordulhat elő.

Az ezüst a gyomorban, sósav hatására ezüst-kloriddá alakul, tehát elvileg mérgező sóvá. A vékonybélben viszont az epével kiválasztódó nátrium bikarbonát közömbösíti a gyomorsavat, emiatt az ezüst kolloid formában ismét kicsapódik. A felszívódás csak ez után történik meg. Az ezüst klorid kialakulása kockázatának csökkentésére mégis javasolható az ezüst kolloid szájüregben (nyelv alatt) tartása, legalább 3 percig, a lenyelés előtt. Ilyenkor az ezüstrészecskék már a száj nyálkahártyájáról felszívódnak, tehát a gyomorban az ezüstsó képződése elvileg is lehetetlenné válik.

Az elmondottak világosan cáfolják azokat az aggodalmakat, miszerint a szájon át adagolt ezüstkolloid biztonságossága megkérdőjelezhető lenne.

Hogyan alkalmazzuk az ezüstkolloidot?
Alkalmazható: Szájon át közvetlenül, gargalizálásra, torokgyulladásnál öblögetéssel, szájöblítéssel a száj nyálkahártya és fogínypanaszoknál, semlegesíti a fogszuvasodást, megszünteti a kellemetlen leheletet. Szájöblítő szerként, gargalizáló szerként is használható. Irrigálással hüvelyfertőzésnél, szemcseppként szemgyulladásnál, lemosásra, borogatásra külsőleg bőrbajoknál. Ideális élelmiszer tartósító. Gyümölcsöket, zöldségeket befújhatunk vele, ezzel elkerülve a rothadást, penészedést. Kiváló a hűtőszekrény szagtalanítására is.
Továbbá: a növények levelét, földjét permetezve elpusztíthatjuk a bacilusokat, a gombákat a növény leveleiről, a földjéről.
Állatainknak is bátran adhatjuk, hiszen ugyan azt a hatást fejti ki, mint az embereknél. Pl: kutyák, cicák, lovak, madarak ivóvízéhez adagolhatjuk.
 Belsőleg:
– allergia, szénanáthánál, gyorsan megszünteti a megfázásos, influenzás megbetegedéseket, a tüdőgyulladást, staphylococcusos és streptococcusos fertőzéseket, légzőszervi és orrüregi fertőzéseket.
– Reumánál, ízületi panaszoknál, tüdőgyulladásnál, agyhártyagyulladásnál, vérpanaszok,
– leukémia, szifilisz, gonorrhea és vérélősködők esetén, lyme kórnál,
– nyirokérgyulladásnál, gyomorfekélynél.
– Mivel nagyszerű emésztést segítő szer, megakadályozza a puffadást is.
– Toxémia, kolera, malária, lepra, bubópestis esetén,
– cukorbajnál,
– sikeresen alkalmazták már AIDS-es betegeknél is.
 Külsőleg:
– pattanások, ótvar, skarlát, bőrfarkas,
– gombás fertőzések, bőrrák esetén,
– szemgyulladásnál (kötőhártya gyulladás)
– fülgyulladásnál, száj
– nyálkahártya fertőzésnél, sérülésnél,
– herpesznél,
– égés-fagyás esetén,
– szemölcsök ellen,
– napégésre fantasztikus! (több kórházban a súlyos égési sérüléseket is Ezüst Kolloiddal fújják be, mert nem csíp, nem mar)
 Alkalmazzuk közvetlenül
– vágott sebekre, horzsolásokra és nyílt sebekre, esetleg tegyünk pár cseppet egy kis kötszerre, sebtapaszra, – hogy lerövidítsük a gyógyulási időt – a tapaszt viselhetjük szemölcsökön, vágott sebeken, horzsoláson.
– Befújhatunk vele ekcémát, viszkető felületeket, pattanásokat, szúnyogcsípést vagy bármilyen bőrbetegséget.
– Fültisztító pálcikára téve szem és fülfertőzések, körömágyi, lábujjköröm és fülgombásodás ellen.
– Fújjuk a lábujjak közé, combhajlatba, hogy megszűntessük a bőrviszketést, lábujjak közti kipállást, a gombás fertőzéseket,
kiütéseket.
– Csökkenti a korpásodást, a psoriasist, bőrviszketést.
– Az állatgyógyászatban is használatos, például égések, marások, harapások és fertőzések gyógyítására, valamint hatásos gyógyszere a kutyák parvo
vírusfertőzésének.
 Dózis belsőleg: Fogyasszunk napi 2 X 1 teáskanálnyit tisztán, vagy napi 1 teáskanállal megelőzés céljából.
Fontos: 2 hónap ezüstkolloid szedése után, ajánlatos pár hét szünetet tartani!
Fontos: Mivel a nyálkahártyán keresztül gyorsabban szívódik fel, lenyelés előtt, pár percig tartsuk a szánkban, öblögetve!
 Figyelmeztetés! Ne használjon fém kanalat, ha fém fogtömése van, szívószállal igya meg, mert fémmel érintkezve oxidáció lép fel, így az ezüstkolloid elveszti hatását! Tárolja az oxidáció elkerülése végett sötét üvegben!
 Ellenjavallat: Ne használjuk ezüst allergia esetén! Vesekárosodás esetén pl. a kiválasztódás hosszú időt vesz igénybe, így a tartós szedés kockázata is fokozott.
 Ha Ön kétkedő: Amennyiben bizalmatlanul áll hozzá az ezüstkolloiddal kapcsolatos hírekhez, mindenképpen érdemes beszélnie orvosával, és kikérni az ő véleményét is.
Irodalmi kitekintés: Dr Elek Csaba
Szerző: John Hill: Collaidal Silver: Medical Uses, Tocsicology & Manufactire
Kiadó: Clear Springs Press, LLC III.kiadás, 2009

Forrás: DrJuice Co.

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft