Barion Pixel

Vizsgaidőszak? „No para”!

Vizsgaidőszak? „No para”! A felvételire, vizsgára, beszámolókra való felkészülés idegfeszültséget, megterhelést, félelmet, sőt akár pánikot is okozhat az érintettek számára. Sokféle tanulási, felkészülési módszerről olvashatunk a szakirodalomban, és többségük hasznos tanácsokat adhat annak a tanulónak, akinek még nincs kialakult, egyéni tanulási módszere.

Egy-egy módszer eredményesen segítheti, rávezetheti a tanulót arra, hogy hatékonyan rögzítse memóriájában a tananyagot, az adott helyzetben, a vizsgán pedig elő tudja hívni. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen jegyezzük meg vagy csalogatjuk ki memóriánkból az elraktározott tudást. A  legnehezebb és legösszetettebb feladatok közé tartozik: megtanulni tanulni. A folyamat lezárásával pedig sokak előtt kell számot adni a megszerzett tudásról, ami újabb kihívás a szereplés miatt.

Egy tényezőről azonban nem esik szó. Milyen általános egészségi állapot szükséges ahhoz, hogy a felvételiző, vizsgázó képes legyen ezt a nehézségekkel tarkí­ tott teljesítményt véghezvinni? Milyen tényezők játszhatnak szerepet abban, hogy valaki jól bírja a terhelést, vagy éppen a vizsga időpontjára meríti ki energiaforrásait? A  megszerzett tudás miként hívható elő egy fáradt, meggyö­ tört idegrendszerű emberből? Vegyük sorra, milyen lehetőségeink vannak arra, hogy ezeket a küzdelmes időszakokat ne átvészeljük, hanem akár sikerélménnyel és örömmel át tudjuk adni magunkat a pozitív stressz élményének.

Bizonyított tény, hogy ma már a legkorszerűbb táplálkozással sem biztosíthatjuk magunknak a megfelelő menynyiségű és minőségű ásványi anyagok, nyomelemek bevitelét. Első körben gondoskodjunk a napi bevitelről korszerűen és gyorsan bejuttatva tartalmazza a szükséges ásványi anyagokat, nyomelemeket. Erre a legalkalmasabb a FYTOMINERAL készítmény.energy_fitomineral-300x300 Vizsgaidőszak? „No para”! Egyéb jótékony hatása, hogy a mérgező nehézfémeket is eltávolítja, sőt az energetikai pályák révén közvetve, a sejtek táplálásán keresztül pedig közvetlenül befolyásolja szervezetünk valamennyi fontos központját. Természetes kolloid oldat formájában tartalmazza a Mengyelejev-féle periódusos rendszer több mint 60  elemét. Olyan növények adják az alapját, amelyek 100 millió évvel ezelőtt éltek a Földön. Egyetlen üveg kolloid oldat elfogyasztásával pótolhatjuk az ásványi anyagok és nyomelemek egész sorát. Szervezetünk kolloid ásványi anyagokból kevesebbet igényel, ráadásul képes kiválasztani közülük azt, amelyikre az adott állapotban leginkább szükség van. Előnyös a használatuk, mert könynyen felszívódnak. Az ásványi anyagok és a nyomelemek fokozzák a  vitaminok hasznosulását is, javítják az enzimek működését, hozzájárulnak a  hormonrendszer helyes működéséhez, fontos szerepet játszanak a  DNS-szintézisben. Enzimek kizárólag kolloid formájú nyomelemek jelenlétében képesek képződni és hatásukat kifejteni a szervezetben. Az idegrendszer táplálása és helyes műkö­ dése szempontjából nélkülözhetetlen a lítium, a magnézium, a réz, a vas stb. jelenléte. A FYTOMINERAL javítja az agyműködést, hiszen alapvető hiányokat pótol a szervezetben.

Nélkülözhetetlen a szervezet számá­ra a megfelelő mennyiségben, szerves formában bejuttatott vitaminok pótlása is. Remek választás lehet a VITAFLORINvyr_133vitaflorin_3D_300dpi-225x300 Vizsgaidőszak? „No para”! összetett vitaminkészítmény, amely a jelentős vitaminforrású gyümölcsökön  kívül (Aloe vera, homoktövis, gránátalma) egyedi gyógynövényeket is magá­ ban foglal. Így a japánbirset, valamint az adaptogén gyógynövények kategóriájá­ ba tartozó Schizandra chinensist – mindemellett a köztudottan jótékony tulajdonságú méhpempőt is tartalmazza. A  VITAFLORIN igen jelentős antioxidáns tartalmával erősíti a szervezet védekező­ rendszerét, felfrissíti a testet. A  stresszel szemben hatékony védelmi bástyaként szolgál a kimerült, fáradt és megújulni kívánó szervezetünknek.

Végül, de nem utolsósorban létezik egy kiváló készítmény, amely éppen arra hivatott, hogy a vizsgaidőszak, a tanulási és koncentrációs zavarok, idegi fáradtság, lehangoltság okozta problémákat segítsen felszámolni. Sokan ismerik és szeretik ezt a megbízható készítményt, a STIMARAL-t. Aki már kipróbálta, annak nem is kérdés a hatékonysága. Lássuk csak, mitől, miért jó ez a készítmény? Olyan különleges gyógynövényeket, illóolajokat és ásványi anyagok rezgéseit tartalmazza, amelyek – egymás hatásait felerősítve, szinergiában – támogatják a összpontosítást, az emlékező- és felfogó képességet. Biztosítják az agy megfelelő vérellátását, egyidejűleg támogatják a szervezet alkalmazkodó (adaptá­ciós) képességét, oldják a stressz negatív, blokkoló hatását. A STIMARALenergy_stimaral_etrendkiegeszito_csepp__c63840dd8b8f6ed48b97a6ca14f7e569-300x300 Vizsgaidőszak? „No para”!-kúra idején a gondolkodást a tiszta, nyugodt emlékezet jellemzi. A nyugtató hatás nem eltompultságban, hanem világos összefüggések meglátásában jelentkezik. Az aktív felkész­üléssel töltött napokat nyugodt és békés alvás követi, a szorongás elő sem kerül. Egy biztos: aki rendszeresen tanul, becsületesen felkészül, továbbá megtá­mogatja a szervezetét ezekkel a készítményekkel, nem fog csalódni, az eredmény nem marad el. Fizikailag és lelkileg megerősödve, biztosan állhat a lábán, a feladatok nem okoznak megterhelést. A vizsgákat megelőzően, már néhány hónappal előbb érdemes komplexen felkészíteni a szervezetet a terhek viselésére, majd néhány hét szünetet követően folytathatjuk a megerősítést, stabilizálást. Sok sikert kívánok!

NÉMETH IMRÉNÉ ÉVA fitoterapeuta, természetgyógyász, klubvezető, ENERGY Belváros Klub

Forrás: Vitae magazin 2017 április

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft