Barion Pixel

Hatalmas ellen kampány indult a kék bálna ellen!

A kezdeményezés elindítója egy középiskolai történelemtanár. Mint ismeretes, nemrég elkezdett terjedni hihetetlen ütemben egy nagyon bizarr, embereket veszélybe sodró közösségi játék.

Az egésznek az a lényege, hogy egymásnak a fiatalok különféle szadista feladatokat adnak. Minél veszélyesebb és nehezebb, annál megbecsültebb lesz az illető, aki végrehajtja.

A feladatokban már nem egy ember vesztette életét. Sőt, nemrég a tévében is beszámoltak róla, hogy talán megvan az első magyar áldozat is egy tinédzser lány személyében.

A dolog világszerte egyre több emberéletet követel. Egy ízben valakinek például a csuklójára kellett egy hatalmas kék bálnát karcolnia pengével, de olyan is akadt, akinek egy magas háztető szélén kellett egyensúlyoznia.

Most azonban úgy tűnik, megvan ennek az egésznek a pozitív ellenpólusa is.

A 10 lépésből álló kihívás szintén feladatokra kéri a fiatalokat, ám nem aljas céllal, hanem azért, hogy örömtelibbé tegyék saját és környezetük életét.

A kezdeményezés elindítója egy középiskolai történelemtanár, Balatoni József, Jocó bácsi, aki élményeiről, tapasztalatiról, hitvallásáról osztja meg gondolatait oldalán.

zold-elefant-1-d47c372443 Hatalmas ellen kampány indult a kék bálna ellen!

Ezzel e kihívással állt elő, amit érdemes elolvasni, és MEGOSZTANI MINÉL TÖBB EMBERREL!

ZÖLD ELEFÁNT KIHÍVÁS

1. Naponta beszélgess pár szót egy olyan osztálytársaddal, akivel nem nagyon szoktál. Ha megismered, akkor lehet, hogy rájössz, valójában ő is ugyanolyan jó fej, mint a többiek.

2. Naponta mosolyogj rá az utcán, iskolában egy olyan emberre, aki szomorúnak látszik. Figyeld az emberek reakcióit, hogyan reagálnak erre!

3. Olvass és nézz meséket, olyanokat, amiket gyerekként szerettél. Hidd el, nem ciki, ha Tom és Jerry-t vagy Kisvakondot nézel 16 évesen, sőt. Én mind a mai napig nézem gyerekkorom meséit és jót szórakozom rajtuk. Akkor te miért ne tennéd?

4. Naponta segíts valamit otthon a szüleidnek: legyen ez a szemét levitele, a koszos ruha szennyestartóba tétele vagy akár egy finom szendvics készítése vacsorára. Hidd el, a barátaiddal is könnyebben elengednek ezután…

5. Rajzolj kicsi zöld elefántot egy papírlapra és add oda valakinek azzal a kívánsággal, hogy „Legyen szép napod!”

6. Amikor csak teheted, kirándulj, játssz a barátaiddal a szabadban. Nézzetek meg szép helyeket, szép épületeket. Közben pedig nevessetek, szórakozzatok! Ezek a boldog pillanatok nagyon sokáig megmaradnak az ember emlékezetében és könnyedén átlendítik a nehéz pillanatokat!

7. Kérj bocsánatot, ha valakit megbántottál! Ne őrizz haragot, ne fújj rá, hisz valaha jóban voltatok! És biztos, csak egy hülye félreértés, ami miatt összevesztetek. Amiatt meg felesleges fasírtban lenni!

8. Hallgass vidám zenéket, énekelj és ha kedved van, akkor táncolj az utcán, séta közben. Igen, lehet, hogy bolondnak néz valaki, de számít ez? Nem! Az a fontos, hogy te jól érzed magad és kiegyensúlyozott vagy!

9. Minden nap úgy feküdj le aludni, hogy elalvás előtt az ágyban felidézel egy olyan pillanatot, ami az adott napodban jó volt, vicces volt és boldogsággal töltött el! Hidd el, sokkal könnyebben és nyugodtabban alszol el és még az álmod is szebb lesz!

10. Ha ezeket mindet megtetted és megteszed naponta, akkor eszedbe sem fog jutni szomorkodni és mindenféle idióta, önmagadnak ártó kihívásokban részt venni, hisz kiegyensúlyozott leszel, boldog és barátokkal, örömteli pillanatokkal fognak telve a napjaid… Viszont azt se felejtsd el, hogy kamaszként és később felnőttként is természetes az, hogy néha rossz kedved van, mert ez az élet velejárója. Viszont csak rajtad múlik, hogy sajnáltatod magad, vagy nevetsz egyet a világ képébe és mész tovább, előre! 🙂

Köszönöm mindenkinek, aki csatlakozik és megmutatjuk együtt, hogy a zöld elefánt sokkal erősebb, mint egy nyavalyás kék bálna

SEGÍTSÜNK EGY MEGOSZTÁSSAL, HOGY MINÉL TÖBB EMBERHEZ ELJUSSON!

Forrás: a világTitkai

Közzétette/Németh Imre klubvezető

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft