Barion Pixel

ORGANIC GOJI – az erő velünk van

AZ ORGANIC GOJI ALKALMAZÁSA
» daganatellenes hatású, valamint enyhíti a kemoterápia
és a sugárterápia nemkívánatos hatásait
» rendkívül erős antioxidáns
» támogatja, szabályozza az immunrendszer működését
» javítja a veseműködést
» óvja a májat és az idegrendszert, erősíti a látást
» serkenti a vérkeringést
» gyorsítja az anyagcserét
» alkalmazásával megelőzhető a csontritkulás
» csökkenti a koleszterin- és a vérzsírszintet
» élénkíti az elmét, javítja az asszociációs képességet és a koncentrációt
» lassítja az öregedést, erőt ad

A világon csak néhány olyan hely létezik, amelynek annyira erős az energiája, hogy szó szerint átjárja az embert.
Ilyen a Kasmírt, Nepált és Bhutánt határoló végeláthatatlan hegyek között húzódó i-fennsík. A vad folyók szabdalta,gazdag zöld növényzettel borított táj éles kontrasztban áll a környező hegyek melankolikus ridegségével.

Ha valaki a helyszínre látogatva körülnéz, átélheti az itteni tájból áradó nyugalom és erő utolérhetetlen érzését, biztos lehet benne, hogy ez a különleges és hatalmas energia valóban jelen van.

Utánozhatatlan életfeltételek

A Tibet szívében található, csaknem 20 ezer hektárnyi tiszta, organikus talaj ad otthont a helyi tájegység
két kivételes esszenciájának és energiahordozójának: az ORGANIC GOJI-nak (ördögcérna) és az ORGANIC SEA BERRY-nek (homoktövis). Ebben a számunkra mostohakörnyezetben, ahol nappal legfeljebb 20 ºC van, éjszaka viszont –5 ºC alá süllyed a hőmérséklet, itt születnek azok az egyedülálló és koncentrált hatóanyag-tartalmú termések, amelyeknek nincs párjuk a világon. Ezek a növényfajták fokozatosan teret hódítottak maguknak,
idővel bejárták az egész világot. Napjainkban szinte minden földrészen termesztik őket, ám mindegyik eredeti
fajta és termőhelye máig megőrizte nem mindennapi erejét.lycium2 ORGANIC GOJI - az erő velünk van

A dalai láma védelme alatt

Kizárólag az eredeti tibeti ördögcérnát nevezhetjük GOJI-nak. A termések ezt a nevet a Tanaduk Botanical Research Institute (TBRI) kutatóitól kapták 1973-ban. Négy évvel később a világ is tudomást szerzett róluk, amikor az amerikai Seattle Tenzing Momo Apothecary patika pultjára megérkeztek az első GOJI csomagok.
Az igazi GOJI-t gyakran szándékosan felcserélik a Goji bogyóval (Lycium barbarum), amely nemcsak botanikai szempontból más, hanem általában enyhébb éghajlaton él (Mongóliában és Kínában), és a benne található anyagok sokkal kevésbé értékesek.
A GOJI lényegének megőrzésében, a termesztési módszerek fenntartásában és a helyi környezet védelmében a Dalai Lama’s Institute of Tibetan Medicine szervezet is jelentős erőfeszítéseket tesz.lycium ORGANIC GOJI - az erő velünk van

Az ORGANIC GOJI, amit inkább kínai ördögcérna néven ismerünk, mindig is a hagyományos kínai orvoslás ékkövei közé tartozott, és ma is gyakran alkalmazzák (szerepel a hivatalos kínai gyógyszerjegyzékben, a Chinese Pharmacopoeiaban) .A hosszú életkor és az emberi erő gyógynövényeként tisztelik.

A régi kínai mesterek szerint az ördögcérna erősíti az immunrendszert, támogatja a veseműködést, javítja a látást és a vérkeringést, óvja a májat és felgyorsítja az anyagcserét. Nagy számban tartalmaz az emberi szervezet számára fontos, gyógyhatású anyagokat, ezek számos klinikai tanulmány tárgyát képezték. A kutatók igazolták a növényi összetevők antioxidáns, immunszabályozó, daganatellenes, idegvédő, káros sugárzás, csontritkulás és cukorbetegség elleni, májvédő és vérzsírcsökkentő hatását (a prágai Károly Egyetem Természettudományi Karán).

Fontos hatóanyagai közé tartoznak a poliszacharidok, monoszacharidok (arabinóz, galaktóz, xilóz), glikoproteinek,
glikolipidek, aminosavak, peptidek, flavonoidok, fenol anyagok (rutin, klorogénsav, protokatechinsav), kumarinok (szkopoletin), C-, B1-, B2-, B6- és B12-vitaminok, béta-karotinoidok (zeaxantin, béta-karotin, lutein, likopin), E-vitamin, alkaloidok (kalisztegin, kukoamin, betain), szerves savak, aromatikus anyagok, cerebrozidok, diterpinek, triterpének és szteroidok (bétaszitoszterol).lycium6 ORGANIC GOJI - az erő velünk van
Különleges figyelmet érdemelnek a proteoglikán poliszacharidok (LBP – Lycium barbarum poliszacharidok).
A poliszacharidok és proteoglikánok különleges elegye, amely a kínai ördögcérnáról kapta a latin nevét, rendkívül erős antioxidáns, lassítja a szervezet öregedését, és növeli a külső környezet káros hatásaival szembeni ellenálló-képességet. Az ördögcérnát más hagyományos orvosi iskolák is nagy becsben tartják, többek között a koreai, a japán és főleg a tibeti.

SZAKÉRTŐK VÉLEMÉNYE
A daganatellenes hatást bizonyították különböző típusú karcinómák esetén: tüdődaganat, méhnyakrák, emlődaganat, vastagbéldaganat, gyomordaganat, májdaganat, prosztatadaganat és leukémia. A daganatellenes hatás több mechanizmuson át érvényesül: a rákos sejtek szaporodásának gátlásával és a G2/M fázisban levő sejtciklus apoptózisának (programozott sejthalálának) ösztönzésével. Az ördögcérna daganatellenes hatásait a növény immunmoduláló tulajdonságai is erősítik. Egy klinikai vizsgálat keretein belül 79 daganatos beteg LBP-t (Lycium barbarum poliszacharidokat) szedett, és ez nem csupán a betegségükre hatott jótékonyan, hanem egyszersmind felerősítette az alkalmazott citosztatikus szer hatását. Az ördögcérna mindemellett csökkenti a kemoterápia és a sugárterápia nemkívánatos hatásait, és hatékonyan támogatja a daganatos betegségek standard kezelését is.
(An evidence–based update on the pharmacological activities and possible molecular targets of Lycium barbarum polysaccharides. Drug Des Devel Ther 2014; 9: 33–78; A review of the anticancer and immunomodulatory effects of Lycium barbarum fruit. Inflammopharmacology. 2012; 20(6): 307–314).

Napjaink kvintesszenciái a szuper élelmiszereknek is nevezett zöld élelmiszerek. Kizárólag természetes, minimális mértékben kezelt forrásokból származnak, jelentőségük hatalmas tápanyagtartalmukban rejlik. Nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, antioxidánsok, aminosavak és más fontos anyagok gazdag
forrásai.goji1-300x98 ORGANIC GOJI - az erő velünk van

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft