Barion Pixel

Az idő szerinti egészségmegőrzés

Az egészségesebb élet jól átgondolt napi egészségmegőrzést kíván. A részletek alapos mérlegelésével kell gondoskodni az egészségmegőrzésről. Egy nap alatt többször is változik a test állapota, ezért ennek megfelelően jól át kell gondolni, hogy mit mikor tesz, például mikor alszik. A következőkben az egészségmegőrzés tíz aranyidejét mutatjuk be.

1. A legideálisabb idő a fogmosáshoz:

Étkezés után 3 perccel. Hiszen ekkor a szájban található baktériumok elkezdik lebontani az ételmaradékot, és a keletkező savas anyagok gyengítik a fogzománcot.

2. A legideálisabb idő a tejfogyasztáshoz:

Lefekvés előtt. A középkorúak és az idősek esetében a lefekvés előtt fogyasztott tej az éjszaka során javíthatja a vérkalcium alacsony szintjét, ami védi a csontokat. Ugyanakkor a tej segíti alvást.

3. A legideálisabb idő a teázáshoz:egészség-300x191 Az idő szerinti egészségmegőrzés

Étkezés után egy órával. Nem ritka, hogy valaki az étkezés után azonnal meleg teát iszik, ami a tudomány mai állása szerint nem helyes. Hiszen a tea leveleiben lévő csersav a vassal kombinálva nem oldódó vassót termel, amely gátolja az emberi testben a vas felszívódását, és hosszú időre vérszegénységet okozhat.

4. A legideálisabb idő a gyümölcsök fogyasztásához:

zöldségek Az idő szerinti egészségmegőrzésÉtkezés előtti egy óra. A gyümölcs nyers étel. Ha nyers étel után főtt ételt fogyaszt, akkor a testben nem nő a fehérvérsejtek száma, ami jót tenne az immunrendszer védelmének.

5. A legideálisabb idő a napozáshoz:

Délelőtt 8 órától 10 óráig és délután 4 órától 7 óráig. Ilyenkor érvényesül a jótékony hatású UV-A sugárzás, amely ösztönzi a D-vitamin termelését, és ez erősíti az immunrendszert a tuberkulózissal és a csontritkulással szemben, továbbá mérsékli az érelmeszesedést.

6. A legideálisabb idő az arcápoláshoz:

Alvás előtt. A bőr anyagcseréje éjféltől hajnali 6 óráig a legélénkebb, ezért a lefekvés előtti arcápolással érhető el a legjobb hatás.

7. A legideálisabb idő a sétára:

Étkezés után 45-60 perccel. A legtöbb kalóriát húszperces, óránkénti 4,8 kilométeres sebességű sétával égetheti el, ami segíti a fogyást.

8. A legideálisabb idő a zuhanyzáshoz:

Lefekvés előtt. Minden este lefekvés előtt zuhanyozzon meleg vízzel (35-45 Celsius-fok), ami nyugtatja az izmokat és az ízületeket, élénkíti a vérkeringést, és mindez segíti a jó alvást.

9. A legideálisabb idő a tornához: torna Az idő szerinti egészségmegőrzés

Alkonyat. Az ember fizikai állapota és alkalmazkodó képessége délután vagy alkonyat körül a legjobb. Ilyenkor a legjobb az ember ízérzékelése, látása, hallása és az egész test fizikai koordinációja. A szívritmus és a vérnyomás viszonylag stabil, ezért ilyenkor érdemes tornázni.

10. A legideálisabb idő a sziesztához:

13 órától. Ekkor az emberi test érzékelése csökken, így könnyebb elaludni. Este pedig 22 és 23 óra között érdemes lefeküdni, hiszen a mélyalvás éjféltől 3 óráig tart. A mélyalvásba való eljutáshoz másfél órára van szükség.

18670875_1901542000101507_3631250879452875522_n Az idő szerinti egészségmegőrzés
Forrás:Kínai Orvoslás és Terápia

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft