Barion Pixel

Nőneművé válnak a hím halak a vizekbe kerülő emberi fogamzásgátló szerek hatására, és ikrákat kezdenek termelni

Egy vezető ökotoxikológus arra figyelmeztetett, hogy a vízgyűjtőinkbe kerülő szintetikus vegyi anyagok mennyisége annyira feminizálja a halállományokat, hogy számos faj körében transzszexuális és interszexuális halak jelentek meg, ikrákkal az ivarszervükben.

Ha megnézzük, mi jut be egy hal májába vagy ivarszervébe, a bennük lévő vegyi anyagok elemzése egy kicsit annak a lenyomata, amit a WC-ben lehúzunk,

– mondta Charles Tyler, a Exeter Egyetem professzora. (1)

Nem csak a nemükre kezdtek hatást gyakorolni, hanem a hal egyéb fiziológiai folyamatait is befolyásolhatják,„- tette hozzá.

Tyler július 3-tól 7-ig tart előadást a „transzszexuális” vagy „interszexuális” halak témájáról az Exeter Egyetemen a Brit-szigetek Halász Társasága fennállásának 50. évfordulója alkalmából. (2)

Tyler 2008-ban részt vett egy kutatási projektben, amelyben a vizsgált hímivarú állatok egyötöde feminizált tulajdonságokkal rendelkezett, beleértve – de nem kizárólag – a sperma csökkent minőségét, a csökkent agressziót és versenyképes magatartást, ami megakadályozta sikerüket a szaporodás során. (3)

Sőt, néhány hímivarú hal ikrákat kezdett termelni.

Mindez attól függ, hogy mennyire nőiesedtek el. Ha mérsékelten vagy súlyosan feminizált állapotba kerülnek, akkor egyénenként is veszélybe kerülnek, és valóban küzdenek, hogy át tudják adni a génjeiket,” – mondta Tyler. „Ez egy olyan dolog, aminek a tudósok egyre jobban tudatában vannak … a vadon élő populációk egy sor stressznek vannak kitéve.

http

A kutatás több mint 200 vegyi anyagot azonosítottak a folyóvízben, amelyek hasonlóak voltak az ösztrogénhez és az antidepresszánsokhoz.

Az endokrin károsító anyagok azok, melyek megtalálhatók a rovarölő szerekben, a tisztítószerekben, bizonyos ételekben, a fogamzásgátló tablettákban és a kozmetikumokban, amelyek felelősek a halak szexualitásának és viselkedésének jelentős megváltozásáért.

Egy másik, 2010-es tanulmányból kiderült, hogy a Washington DC-ben található Potomac folyóban élő sügér faj egyedeinek több mint 80 százaléka női tulajdonságokat mutatott, mint például a ikrák termelődése a herékben az esővíz és szennyvíz miatt, amely endokrin rendszert károsító anyagokat tartalmaz, melyek a térség vízgyűjtőibe kerülnek.

hal%2Bn%25C5%2591nem%25C5%25B1v%25C3%25A9%2Bv%25C3%25A1lik%2Bfogamz%25C3%25A1sg%25C3%25A1tl%25C3%25B3%2Bantidpressz%25C3%25A1ns%2Bvegyi%2Banyagok%2Bv%25C3%25ADz%2Bfoly%25C3%25B3%2Bk%25C3%25B6rnyezet%2Bszennyez%25C3%25A9s-video-2017-%25C3%25BAj%2Bvil%25C3%25A1gtudat Nőneművé válnak a hím halak a vizekbe kerülő emberi fogamzásgátló szerek hatására, és ikrákat kezdenek termelni

Más kutatások kimutatták, hogy sok más vegyszer, amely a szennyvíztisztító műveken folyik keresztül, hatással lehet a halakra, beleértve az antidepresszánsokat, amelyek csökkentik egyes halfajok természetes félénkségét, beleértve azt a viselkedést is, ahogyan a ragadozókra reagálnak,” – mondta Tyler.

Egészen nyilvánvaló, ha kiöntünk valami mérget, az megöl valamit. Hihetetlenül nehéz kihívás, hogy megértsük a halálos hatásait és azt, hogy ezek hogyan befolyásolják a viselkedést.

Ha elegendő bizonyítékot szerzünk, melyek arra utalnak, hogy a lakosság valószínűleg nagy hatást gyakorol, talán inkább megelőző módon korlátozni vagy tiltani kellene a vegyi anyagokat.” (4)

Forrás: Új világtudat

És évek óta ezt „szajkózzuk”, hogy ugyanez a változás indulhat meg az emberi szervezetben is, amit a hivatalos orvoslás, és az erre szakosodott intézmények elutasítanak.

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft