Barion Pixel

Mik is azok az endokrin-diszruptorok

Ha már ilyen szép magyar neve van, akkor nézzük meg, hogy mik is azok az endokrin-diszruptorok (magyarosan talán endokrin-rombolók lennének).

Szóval, az endokrin-diszruptorok olyan kémiai anyagok, amelyek a belső elválasztású mirigyek működését károsítják, ami által roncsolódik az ideg-, és immunrendszer, valamint számos rákfajta kialakulásáért felelősek. És emellett még a magzat fejlődését is negatívan befolyásolják. (Felettébb sokoldalúak az endokrin-diszruptorok.)

Miben fordulnak elő? Sajnos azt kell mondjuk, hogy teljesen hétköznapi használati tárgyakban, dolgokban is előfordulnak. Például rovarirtószerekben, műanyag palackokban, ételekben, játékokban, szépségápolási szerekben, mosószerekben… És még folytathatnám. A lista sajnos nem rövid.

Hogyan lehet elkerülni őket?

* Igyál szűrt vizet!
* BPA-mentes műanyagokat használj!
* Az elektromos kütyüket penderítsd ki a hálószobából!
* Használj illatszermentes mosó-, illetve takarítószereket!
* Kerüld a csomagolt élelmiszereket!
* Kerüld a szennyezett levegőt!

Mivel már valószínűleg tele van a szervezeted endokrin-diszruptorokkal, fontos, hogy ezek a méreganyagok kiürüljenek a szervezetedből. De hogyan?humátok-300x154 Mik is azok az endokrin-diszruptorok

Szerencsére vannak olyan zöldségek, fűszerek amelyek elősegítik a szervezet méregtelenítését: répa, cékla, zeller, koriander, petrezselyem, bimbóskel, kerti zsázsa, karalábé.
A rendszeres testmozgás, és a vele járó nagyobb tüdő-ventilláció is segít.

Forrás: Levegő munkacsoport

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft