Barion Pixel

ÉRDEMES TUDNI AZ ALKALMAZÁSRÓL

MANDULAOLAJ

Száraz, érzékeny bőr: Csepegtessünk az adott területre néhány csepp olajat, és finoman masszírozzuk be a bőrbe naponta 1-2 alkalommal. Az olaj durva tapintású bőr kezelésére is kiválóan használható. Ha azt szeretnénk, hogy az olaj minél mélyebbre jusson a bőrünkbe, nedvesítsük be először az érintett bőrfelületet.

Berepedezett bőr a kézen és a lábon: Vigyük fel az olajat a sérült bőrfelületre, majd 20 percre tekerjünk rá egy előzetesen
felmelegített törülközőt.

Bőrradír: Keverjük össze az enyhén felmelegített olajat őrölt zabpehellyel és finomra darált, szárított kókusszal, majd gyengéden masszírozzuk át vele az arcbőrt.

Kisbabáknál: Az olajat már születésük után néhány nappal felvihetjük a bőrükre. Gyengéden masszírozzuk be a szükséges mennyiséget testük egész felületén vagy csak az irritált, esetleg kiütésekkel tarkított bőrfelületeken.

Kismamáknak: Vigyünk fel naponta 1-2 alkalommal néhány csepp olajat a hasra, a mellekre és a combokra. Az olaj nyugodtan használható a terhesség és a szoptatás teljes ideje alatt, illetve a szülés utáni regenerálódás időszakában.

ARGÁNOLAJ

Argan_oil_energy ÉRDEMES TUDNI AZ ALKALMAZÁSRÓLArcbőr: Vigyünk fel néhány csepp olajat az arcra, a tarkóra és a dekoltázsra, továbbá azokra a helyekre, ahol ráncosodik a bőr. Az argánolaj a szemkörnyék ápolására is kiváló, oda gyengéd, pontozó mozdulatokkal vigyük fel. Kedvenc krémünk alá is alkalmazhatjuk.

Test: Vigyünk fel néhány csepp olajat a nedves kézre vagy testre, és gyengéden masszírozzuk bele a test, a tarkó vagy a dekoltázs bőrébe.

Fej és haj: Hajmosás előtt masszírozzuk be az olajat a fejbőrbe és a hajba, majd 20 percre tekerjünk a fejünk köré egy felmelegített
törülközőt. Száraz, sérült hajra hajmosás után is alkalmazhatjuk.

Kéz és körmök: Masszírozzunk néhány csepp olajat a tenyerünkbe és a körmeinkbe.

Fürdőolaj: 38 °C-os fürdővízhez adjunk hozzá 15-30 csepp olajat, és 10-20 percre merüljünk el benne.

Kézfej és lábfej ápolása: Engedjünk egy lavórba 38–44 °C-os vizet, keverjünk bele 10-15 csepp argánolajat, majd 10-20 percig áztassuk benne a kezünket vagy a lábunkat.

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft