Barion Pixel

A talpmasszázs maga


A talpmasszázs gyökerei időszámításunk előtt kb. 2400 évvel ezelőtt alakultak ki Egyiptomban, Kínában és Dél-Amerikában. Több mint 2000 éves falfestményt találtak Egyiptomban olyan jelentettel, amin talp- és kézmasszázst végeznek! A modern talpmasszázs atyja dr. William H. Fitzgerald amerikai fül-orr-gégész volt.

A talpmasszázs természetes módja a mezítláb járás!

A talpmasszázst szinte mindenki mindenkin végezheti, semmilyen káros hatása nincs, viszont néhány kizáró ok lehetséges: veszélyeztetett terhesség, gombás fertőzés, begyulladt visszerek, fekélyek a lábon.

„A lábak mindig kéznél vannak.”

A talpmasszázs hatásának magyarázata sokféle lehet.

talp A talpmasszázs maga

 

Az egyik magyarázat szerint tíz meridián fut a testen függőleges irányban, ha ebben az energia elakad, akkor energiahiány lép fel az akadály mögötti zónában, előtte viszont energiatöbblet keletkezik. Az akadály megszűnésével harmónia jön létre, ami segít a testnek a gyógyulásban.

„Nem helyette, hanem mellette.”

A másik cél a vérkeringés élénkítése. Véleményem szerint senki nem tud gyógyítani, gyógyítást segíteni viszont igen. A gyógyulás nagyrészt hit kérdése, „a hit fontosabb, mint a tudás”, mindig a hit és a természet gyógyít (természetesen a gyógyulásban való hitre gondoltam). Szerintem nagyon fontos még a stressz minimumra csökkentése, erre is nagyon jó a talpmasszázs.

„Az egész élet egy utazás, miért sietsz, amikor már ott is vagy.”

Egy másik magyarázat szerint a talpon 70000 idegvégződés van és ezek ingerlésével a gerincvelőn, az idegrendszeren keresztül ingereljük az agyat a gyógyító parancs kiadására. Szerintem mindegy is, hogy mitől és az is, hogy fejti ki áldásos hatását, a lényeg az, hogy működik!

A masszázst mindig a jobb talpon kezdjük a szívtől a legmesszebb, a lábujjaktól lefelé haladva, kivéve a felszálló vastagbél masszírozásánál. Sok könyvet lehet kapni a témában és sok tanfolyamon részt lehet venni, de személyes tapasztalatom az, hogy az idő és a rengeteg gyakorlás, kezelés hozhatja meg a tudás alapját. Sok a hibás könyv és a tanfolyamok is csak az alapját adhatják a tudásnak. Persze vannak igen jó könyvek is és igen jó képzések, mint mindenben.

„Ha valaki valaminek nem mestere, hóhéra az annak.”

Kedves Olvasó! Ha úgy dönt, hogy nem megy tanfolyamra és olvasni sem szeretne ebben a témában, akkor is kezdje el bátran masszírozni szeretteit és barátait, hiszen a szeretettel és odafigyeléssel végzett masszázsnak nagyon sok pozitív hatása lehet. Ártani nem lehet!

„Mert mikor adunk, ugyanakkor kapunk is, mikor megbocsátunk, megbocsátást nyerünk, mikor meghalunk, új életre ébredünk.”

Komoly bajoknál, betegségeknél azonban minden esetben kérje ki orvosa véleményét és beszéljen egy olyan emberrel, aki már jártas a talpmasszázsban, illetve egyéb gyógymódokban. Én magam rengeteg könyvet olvastam és legalább három képzésen vettem rész a talpmasszázzsal kapcsolatban, ugyanakkor magamat is képeztem minden formában és először mindig magamon próbálgattam a módszereket. Azonban mindig rájöttem, van még mit gyakorolni és tanulni! A legegyszerűbb módszer: egy ládát vagy tálcát töltsünk fel gömbölyű kavicsokkal, kövekkel és ezen járjunk, egyhelyben. Ezen kívül kaphatóak különböző faeszközök és szőnyegek is erre a célra. A masszázs kezdete legyen lágy és kellemes, mindig jól átdörzsöljük a talpakat és hosszú simító mozdulatokat is végzek a meridiánok mentén. Pl.: jobb láb nagylábujjától a láb belső oldalán jobb kézzel, míg bal kézzel a térdtől a láb külső oldalán egyszerre simító-húzó mozdulatot végzek, jobb kézzel a térd irányában, bal kézzel a kislábujjakig. Ez a simító-húzó mozdulatsor nagylábujjtól térd felé a máj-lép-vese, a térdtől a kislábujjak felé a gyomor-epehólyag meridiánokat stimulálja. Használjunk olajat vagy krémet, én a krémet még egy-két csepp teafaolajat teszek hozzá. Ha a vendég kérésére olajat használok a masszázshoz, jó a babaolaj is, amibe egy-két csepp teafa olajat cseppentek a gombásodás, illetve a fertőtlenítés miatt, A kezelés előtt kérdezzük meg, hogy miért is jött el a kedves vendég hozzánk (panasz, stb.).tm1 A talpmasszázs maga

A lábujjaktól lefelé masszírozunk és a jobb talpon kezdjük, ha érzékeny zónát találunk, oda többször is térjünk vissza. Ha olyan pontot masszírozok, ami érzékeny, akkor ezen a ponton körözök a hüvelykujjammal hármat-négyet, majd egy erőteljesebbet nyomok rajta. Ha a bőr vastag, vagy a zónapontja mélyen van, akkor használok egy fából, rézből, vagy valamilyen kristályból készült talpmasszírozó eszközt és azzal váltok ki egy hirtelen erősebb nyomást, vagy húzást a megfelelő inger elérése miatt. Úgy vélem, hogy a talpmasszázshoz néha kell az erő és néha használni is kell azt. Jó és hatásos a gyengéd masszázs is nyugtató, lazító. Mindig a vendég kérése az iránymutató!!! Én mindig azt mondom, ha segíteni nem tudok, ártani nem akarok!

„Ha érzékenységet tapasztal, masszírozza ki.”

Én az érzékelésen alapuló talpmasszázst végeztem hosszú évekig, a kristályosodásokat kerestem a talpon, ahol találtam ilyen gócot, ott lágyan kezeltem és többször visszatértem az érzékeny pontra. De a sok siker mellett kudarc is ért bőven, ezért mindig kerestem, és tanultam, fejlesztettem a tudásom!!!! A sors és az élet úgy hozta, hogy megismertem több módszert. Nincs jobb vagy fejlettebb a másiknál, mindenkinek igaza lehet, de leginkább annak, aki eredményes! De mint korábban mondtam, ahány ember, annyi igény. Szerintem nagyon fontos minden masszázsnál, hogy mindkét talpat kezelni kell és az összes zónát, s a vesezóna legyen az utolsó. Masszázs után igyunk többet, mert a méreganyagoknak távozni kell. Előfordul, hogy az eredeti tünet kicsit felerősödik, illetve többet kell üríteni, ez nem baj, a gyógyulás elkezdődött. Ha masszázs közben erős szívdobogás lép fel, abba kell hagyni a kezelést, mert van olyan, hogy túl nagy az inger. Ilyenkor később, egy másik időpontban lehet folytatni a talpmasszázst!

A talpmasszázst mindenkinek ajánlom, mert egyszerű, olcsó és hatásos! Ezt a kilencéves lányom is igazolja! Van, amikor a kéz mellett faeszközt, rézeszközt, vagy kristályt is használok. Kicsit erősebb nyomások, húzások, vannak a kezelésben és a talp kézzel való érzékelése mellett nagyon fontos a látvány is. Keress a talpon változásokat szemmel is, vörös foltok, fehér foltok, stb., és kezeld ezeket a foltokat! Az általam használt módszer tökéletesítéséért köszönet illeti Hegedüs László reflexológust, reflexológia oktatót. Kezelj szeretettel és türelemmel, keresd az utad a gyógyítás felé és persze a gyógyulás felé! Több út létezik, vannak hosszabb és vannak rövidebb utak, vannak ilyenek és vannak olyanok is. A lényeg, hogy ne add fel és ne hagyd, hogy elvegyék a kedved! Lásd a célod, nem mindenki lesz gyógyító, de nem is ez a cél, segítő viszont mindenki lehet!

Remélem ez a kis írás meghozta a kedvedet Kedves Olvasó, ha igen, rajta, indulj el ezen az úton! Ha a tanuló készen áll, meg lesz a mester is.

Sok szerencsét és nagyon sok sikert kívánok!

„A legenyhébb megelőzés is hatásosabb a legjobb gyógymódoknál.”

Czibere Attila

talpmasszőr

Szólj hozzá!

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft