A jól működő lép és gyomor mindennél fontosabb. Aki az evés során válogatós, gyakran nem reggelizik, nem tart rendes étkezéseket, rendszertelenül fogyókúrázik, vagy nyerset és hideget szeret enni, annak biztosan nem egészséges a gyomra és a lépe. És akkor a melle sem lesz szép, különösen, ha már serdülőkorban is megvoltak az említett rossz szokások.
Ezért egészségesen kell étkezni, több gabonát kell enni, puha és meleg ételeket kell választani, mert ezek kedvezőek a gyomor és a lép számára.
Itt következik egy mellnagyobbító recept a Qing-dinasztia idejéből egy császári orvostól. Az étel megnagyobbítja a mellet, de nem hizlal. Valamennyi felhasznált nyersanyag hasznos a lép és a gyomor számára is.
Hozzávalók:
100 g földimogyoró, 100 g kimagozott szárított kínai piros datolya, 100 g szója.
Elkészítés:
Szárítás után törje porrá a földimogyorót és a szóját, illetve a datolyát vágja apró darabokra. Kevés vízzel keverje össze őket, majd a masszából formáljon kis golyókat. Ezeket nyomja laposra, majd tegye 10 percig előmelegített sütőbe. 150 Celsius-fokon süsse 15 percig.