Barion Pixel

Kukorica

Zea mays L.

Ismert még az alábbi neveken:
tengeri,török búza

Hazánkban elsősorban takarmánynövényként és ipari célú hasznosítás szempontjából ismert növény, mely Dél-Amerikából származik.Elsősorban olaja használatos étkezési célra, valamint ételeink alapanyagaként is ismert. Az élelmiszeripar számos területen hasznosan dolgozza fel a kukorica termését. Gyógyászati szempontból a „kukoricabajusz” a növény legértékesebb része.

Kukorica Kukorica


Fő hatásai:
Szaponin-, barna és sárga színanyag- (flavonoidok), illóolaj-, gyanta-, alkaloid-, kovasav-, egy keserű glikozida és K2-vitamin-tartalma adja a fő hatásait.

Belsőleg:
Vizelethajtó, a szervezet káros lerakódásait kihajtja, ezért hatásosan alkalmazható köszvény, reuma és ízületi megbetegedések esetén.A húgyúti gyulladások, vesekő és hólyaghomok hatásos ellenszere. Alkotója a cukorbetegség elleni, valamint a zsírtalanító teakeverékeknek. Az alacsony vérnyomást jótékonyan emeli. Fogyasztó teák alkotója, hatóanyagaival segít narancsbőr esetén.

Külsőleg:
A kukoricamagból a kozmetikai és az illatszeripar különféle termékeket gyárt. Elsősorban olaját használják, de a magból feldolgozással készült illatszeripari termékeket is széles körben alkalmazzák (hintőporok, keményítő púderek stb.).

Keverékekben a következő növényekkel együtt:


Egyéb információ:


Tünetek:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft