Barion Pixel

vér

Hajdina

Fagopyrum Esculentum M. Ismert még az alábbi neveken:pohánka, tatárka, pogánymag, szkíta mag, haricska, szerecsenbúza A hajdina a valódi gabonaféléktől eltérően a keserűfűfélék családjába tartozik. Levelei ágaskodó száron hegyesek, az alakjuk …

Tovább

Kerti sarkantyúka

Tropaeolum majus L. Ismert még az alábbi neveken:indiai zsázsa,szerzetes zsázsa, nikispor, sárog sarkantyú, sárga töcséres, pücülő, kapucinusvirág Dél-Amerika északi részén, az Andokban őshonos. Az 1650-es évek közepétől termesztették, és dísznövényként …

Tovább

Medvehagyma

Allium ursinum L. Ismert még az alábbi neveken:vadfokhagyma, erdei fokhagyma, boszorkányhagyma, poroszhagyma, kígyóhagyma, sajamás, sási-hagyma Hazánkban közismertté élőhelyei egyikén, Orfű erdeiben (a Mecsekben) található példányai tették. Ugyanis Nagy Bandó András …

Tovább

Palástfű

Alchemilla Xanthochlora Rothm. Ismert még az alábbi neveken:zsanika, Boldogasszony palástja, közönséges palástfű, réti palástfű Hazánkban a hegyi réteken, magasabb hegyi legelőkön, lápréteken terem, főként a Zempléni-hegységben, a Bükkben, a Kőszegi- …

Tovább

Paprika

Capsium Annuum L. Ismert még az alábbi neveken:törökbors, spanyolbors, kertibors, pogánybors Közép-Amerikából származó, közismert növény. Az 1500-as évek táján került Európába, hazánkba a törökök hozták be. Magyarországon nagy mennyiségben termesztett, …

Tovább

Somkóró

Melilotus Officinalis L. Ismert még az alábbi neveken:orvosi somkóró, kőhere, vad lóhere, sárkerep, mézkerep Eurázsiai eredetű, de Észak-Afrikában is honos, hazánkban közismert, elterjedt gyógynövény, főként szántóföldek és utak mentén, mérsékelten …

Tovább

Kérdése van?

Ha úgy érzi, hogy tuduk segíteni, keressen bátran.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
1 elem - 14 500 Ft
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.